+ Отговор на темата
Страница 1 от 6 1 2 3 4 5 6 ПоследенПоследен
Резултати 1 до 20 от 113

Тема: Рама за раздатката-дискусия

Публикации
    170
    Точки (при гласуване)
    2

По подразбиране Рама за раздатката-дискусия

Колеги вижте този линк http://autoclub.tomsk.ru/viewtopic.php?t=358. Доколкото успях да предведа е доста добре за вибрации и шум. Тъй като при мен беше леко прогнило около местата за захващане на раздатката и се наложи за се заваря и сега раздатката е леко на криво. Не може да се изправи.
    Искам да дискутираме тази рама, кой какви виждания има, плюсове и минуси, някой слагал и е нещо подобно и така нататък. Как му се вижда чертежа?
    Прикачени картинки
    Последно редактиран от toni188 ; 14-01-10 в 15:48 Причина: допълнение

Публикации
    15,991
    Точки (при гласуване)
    35

По подразбиране До: Рама за раздатката-дискусия

Няма какво да се дискутира.
    Вземаш тоя чарк от Шевролет Нива, слагаш го, и започваш да се наслаждаваш на живота. Нивоводите така и правят, известен стар проблем.
    Между другото, някога така е било и проектирано. После за поевтиняване на конвейера е заминало това, което сега знаем като Нива. А Шевинивата е началния проект със сменени тенекии.

Публикации
    20
    Точки (при гласуване)
    0

Talking До: Рама за раздатката-дискусия

А дали се продава като отделна резервна част тази рамка за Шеви-нивата или си я сваляш с флекса

Публикации
    170
    Точки (при гласуване)
    2

Е то ако го има готово е още по-добре. От сайта има скици на това да си го завариш сам.

Място
    София
    Публикации
    1,484
    Точки (при гласуване)
    3

Не вярвам да се продава по магазините, но щом е стандартна част, то няма как да не може да се изпише. Предполагам обаче ще трябва да се събере бройка и да се говори с вносител на части.

Вариант 2 - изработка по поръчка.

Честно казано така доколкото чета е добър "ъпгрейд".

П.С. Ще поръчам да ми сгънат една такава конструкция другата седмица. Дано мерките отговарят точно
    Последно редактиран от philipp ; 14-01-10 в 16:01

Публикации
    398
    Точки (при гласуване)
    5

Правих тази конструкция на бившата ми Нива,но я изхвърлих след време,поради един много сериозен недостатък-при преодоляване на по-дълбоки коловози и гърбици там където преди минавах,с нея ми опираше- а дори и неможех да мина.Иначе си има и свойте положителни страни,но в моя случай ми пречеше като се има в предвид къде я карах.

Място
    София
    Публикации
    1,484
    Точки (при гласуване)
    3

Цитат Мнение на vladyas Преглед на публикациите
    Правих тази конструкция на бившата ми Нива,но я изхвърлих след време,поради един много сериозен недостатък-при преодоляване на по-дълбоки коловози и гърбици там където преди минавах,с нея ми опираше- а дори и неможех да мина.Иначе си има и свойте положителни страни,но в моя случай ми пречеше като се има в предвид къде я карах.
    Случайно да пазиш изхвърленото? За моята Нива експлоатирана в паркетни условия ще е перфектно

Публикации
    15,991
    Точки (при гласуване)
    35

Публикации
    398
    Точки (при гласуване)
    5

Цитат Мнение на philipp Преглед на публикациите
    Случайно да пазиш изхвърленото? За моята Нива експлоатирана в паркетни условия ще е перфектно
    За съжаление не я пазя,но не се прави трудно.Да за теб ще е перфектно.

Публикации
    170
    Точки (при гласуване)
    2

А като центроване и вибрации как беше, имам предвид в сравнение със предното захващане.

Място
    Ямбол
    Публикации
    1,225
    Точки (при гласуване)
    3

Такава рамка мислех да си правя още преди година,но именно поради намалената проходимост се отказах-за мен това хич не е маловажно.Затова си реших проблема със захващането на раздатката с разпробиване на пода,леко подсилване и "пускане" на болтове 10мм. за надеждното и закрепване.За сега това ми е напълно достатъчно,като здравина и възможност за добра геометрична проходимост.

Място
    гр.Аксаково
    Публикации
    93
    Точки (при гласуване)
    2

Здрствейте колеги аз съм правил нещо подобно и съм много доволен в интерес на истината. Вибрациите намаляха значително не че ги няма но определено са по-малко. При потегляве вече не ми се налага да подавам газ повече от необходимото и най-приятния момент в цялата работа е че мога да разговарям със спътниците си и да слушам музика при скорост от 80-90 километра в час нещо, което преди това не ми се получаваше.
    Ако можеш да прежалиш 4-5 см от просвета при раздатката няма какво да губиш.

Място
    София
    Публикации
    1,484
    Точки (при гласуване)
    3

Това наистина ли пада по-ниско от диференциалите? Не ми се вярва тъй, че с какво се намалява клиренса? Това според мен ще закача само на върховете на хълмчета.

А вариант да се направи по-фина като размери, но от по-здрав метал?

Място
    София
    Публикации
    1,484
    Точки (при гласуване)
    3

Какво ще кажете за по-тънка, но кръгла тръба?

Място
    гр.Аксаково
    Публикации
    93
    Точки (при гласуване)
    2

Цитат Мнение на philipp Преглед на публикациите
    Това наистина ли пада по-ниско от диференциалите? Не ми се вярва тъй, че с какво се намалява клиренса? Това според мен ще закача само на върховете на хълмчета.

А вариант да се направи по-фина като размери, но от по-здрав метал?
    Не не пада по-носко от дифовете идва на нивото на катализатора, но все пак намалява клиренса точно по средата на автомобила.

Публикации
    170
    Точки (при гласуване)
    2

PrПредполагам може да се направи от каквото поискаш стига размерите да са същите. Но найстина 2 сантиметра не са чак толкова много, на мен не ми се налага да минавам такива терени и затова си мисля да я направя. Според мен като се намалят вибрациите и шума ще се понижи. Но цялата работа е да се центрова добре и да се пробият дупките в гредите много точно.

Място
    Ямбол
    Публикации
    1,225
    Точки (при гласуване)
    3

Що се отнася до проходимостта в дълбоки коловози с рамка или без няма значение-така или иначе колата първо ляга на носачите и задния диференциал,а рамката остава на по-високо.Ако обаче говорим за преминаване през висока,къса гърбица там вече нещата са коренно различни и "теста" се печели от Нивата със стандартно захващане на раздатката.

Място
    Стара Загора
    Публикации
    124
    Точки (при гласуване)
    4

Реших да експерементирам с рифелова ламарина , която да служи за опора на раздатката и опора за допълнителен тампон на опашката на скоростната кутия . Захващането ще го направя за праговете/ гредите/ .
    Налага се да направя опора на СК , защото резбите за болтовете , който държат ухото на оригиналния тампон са разбити и постоянно искат притягане. Този тампон ще поеме част от товара и същевременно ще държи СК и раздатка в една ос .
    Когато стане готово/ и ако проработи / ще пусна снимки.
    Имаше в по-старите теми и друг лесен чертеж за рамка , обаче там има и допълнителни тампони .
    Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Място
    София
    Публикации
    857
    Точки (при гласуване)
    1

Идеята заслужава внимание. Но какво би станало, ако при минаване над тясна висока гърбица с камък отгоре, което на терена е твърде обикновен случай, рамката се удари, и изкриви и от това се промени положението на раздатката? Или да се подсигури с ламаринен щит под кутията ...
    Където не стига Нива, се стига с хеликоптер.

Публикации
    398
    Точки (при гласуване)
    5

Wink До: Рама за раздатката-дискусия

Цитат Мнение на toni188 Преглед на публикациите
    А като центроване и вибрации как беше, имам предвид в сравнение със предното захващане.
    Раздатката със или без тази рамка трябва да си се центрова,а за вибрацийте -съвсем малко намаляха.Не си мислете,че с монтирането на такава рамка ще решите проблема с вибрацийте.Раздатъчната кутия няма как да не вибрира при натоварване с това си захващане.

+ Отговор на темата
Страница 1 от 6 1 2 3 4 5 6 ПоследенПоследен

Сходни теми

1. № на рама на Х5 4,4i
    От NOTY във форум BMW
    Отговори: 2
    Последно мнение: 20-12-09, 16:52
  2. Лична дискусия
    От Volk във форум Оръжие, бойни действия, тактика и стратегия
    Отговори: 9
    Последно мнение: 11-02-09, 21:25
  3. Раздатката ли се счупи?