Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преработка на KLX от 250 на 300сс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преработка на KLX от 250 на 300сс

Тук в тази тема ще споделя с вас преправянето на моя клх250 в клх 300.
    Решаваш, че ще извършиш процедурата, но се питаш как се прави какво се копува от къде и колко струва.
    Моята идея първоначално бе само да сменя бутало но ЖороХР600 ми пусна мухата да престържа мотора а на мен толкова ми и трябваше
    И така започна едно търсене на информация по чуждестранни сайтове.

На кратко информацията е следната.
    За модификацията са ви нужни бутало и нова риза.
    Моделите 250 и 300 споделят огромен процент от частите си. Главата е еднаква коляновия вал, скоростите, окачването рамата и електрониката също са идентични. Биелата на 300 предполагам е по-здравичка, но и старата ще удържи на допълнителното натоварване. Аз съм я сменил миналия сезон с спортна на ProX.
    Друг евентуален проблем може да се окаже някаква ос от скоростите на моделите преди 97-ма година. При тези модели оста има някакви канали за масло които я отслабвали но дефект е малко вероятен, би се проявил при вече тръгнали скорости.

До тук добре сега как да намерим частите и колко струват.
    Тук пак Жоро ми помогна със сайт в който намерих всичко необходимо
    а той е : http://www.denniskirk.com/ в него лесно ще се оправите и ще намерите нужното. Да ама кой ще ги достави Е добре, че е форума И колегата ММ бе така добър да помогне е да уреди доставката за което пак му благодаря.
    Друг проблем се оказва гарнитурата за главата. Не се знае дали тази от 300 ще пасне на престъргания цилиндър на 250 и на никой не му се рискува да дава пари на вятъра, затова се прави нова гарнитута от мед като се взима дебелината на старата гарнитура.

За сега толкова като информация. Когато пристигнат частите ще ви информирам за всяко действие и с снимков материал но до тогава и аз ще чакам
    Последно редактирано от Тануцо; 02-09-09, 22:44.
    KAWASAKI Let the good times roll

До: Преработка от клх 250 на 300

Ее ще стане готино сигурно.После да кажеш и колко ти е излязло като пари и за разликата във вървежа.

А като го направиш на 300 кубика, няма ли да има нужда и от бърникане по карбурацията - смяна на жикльори и игла?Карбураторите на 250 и 300 еднакакви ли са и т.н.?Това са мисля важни неща който не са никак без значение и ще се радвам да споделиш.

А и да кажа само, че поръчката от денискирк не е никак сложна и не е проблем.Хората си пращат до България и единствения проблем е с цената на транспорта ако си поръчва сам човек и за това е добре да се комбинира с още поне един-двама.

Успех!
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Темата е супер,дано успееш да го преправиш на 300cc .А относно до карбУраторите те са еднакви и двата са Keihin CVK 34.
      Последно редактирано от Тануцо; 02-09-09, 22:45.

Коментар

Радвам се, че има интерес КарбУрацията е много важна част от процедурата но за нея най-накрая, защото ще падне игра
        А за поръчките, аз съм си бос в тая област и ми трябва помощ.
        Съвсем скоро ще снабдя темата със снимки от ремонтните процедури
        Ето ви пример за това как горе долу ще изглежда цилиндъра след преработката само че на снимката е престърган на 331 кубика
        Последно редактирано от Тануцо; 02-09-09, 23:48.

Коментар

Намери си карбуратор микуни от някое сузуки др250 че серийния вакумен кейхин за нищо нестава.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

мога да помогна от хонда хл 200Р с карба ако варши работа!!не е вакумен!!
            Само да питам водна риза на цилиндара не е ли отесняла малко !!!не мога да видя на снимките но мисля че на 331 цц е хваната малко водна риза!!!според мен и охлаждането трябва да се помисли за подобрение!!
            Опел Корса В 1,4 82 коня
            Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
            Ямаха ХТ 600Е
            Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Ей, ама няма да изчака зимата да има време да си играе, а ще го направи посредата на сезона Иначе мисля, че е супер да се захванеш с такова нещо, ако ти се занимава. Пожелавам ти да стане безпроблемно и възможно най-скоро. Поздрави!
              09 YZ290F Athena BB

Коментар

До: Преработка на KLX от 250 на 300сс

Та до къде бяхме стигнали, аа да:
                Ризата ми бе изпратена от ММ още в четвъртък но поради технически причини си я взех днес.
                Ето я и нея чак от Aмерика дошла.

А тук да отговоря на въпроса,"Ще се отнема ли от капацитета на водната риза при кита 300". Ами не, ризата ще си влезе перфектно без да се налага разтъргване чак до водната. Което е супер

Още една подробност да ви издам я издам ли, айде от мен да мине. Пратих си и рамата за боядисване стил Чинела та и цвета даже е същия
                До сряда трябва и буталото да дойде при мен. Сега се мотае някъде из нашата прекрасна държава. А плана е петък да се затворя в мазето само аз, фотоапарата, инструментите и мотора. Ще карам на Редбул и Кола докато не го видя цял. Така че тръпнете в очакване

Коментар

Абе добре си я почнал, ама редбула дава крила, да не литнеш от мазата нанякъде
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ха ха, аз хубаво съм литнал ама да се надяваме, че няма да ми се налага да се приземявам аварийно. Ма така като нещеш да ми го подариш оня клх 300 аз се принудих сам да си направя

Коментар

Подаръците от утре
                      а като го направиш на 300 ще го срещнете с новия собственик на моя Успех !

Коментар

Имам нужда от малко помощ Та нали трябва карба да се пренастрои е аз проучих какви жигльори да сложа ма незнам от къде да си купя Кейхин са доста известна марка карбове такаче предполагам ще има и за моя.
                        Помахайте сега ви е паднало

Коментар

Mлко актуална информация по темата.
                          За съжаление след 2 дни непрестанна работа стана ЛЕК ИЗДЪН
                          Опита ми да преработя оригиналната гарнитура за главата се оказа неуспешен.
                          Сглобих целия мотора и в момента в който натиснах стартера гарнитурата направи балончета(тоест издуха тотално) Последва разглабяне но този път само частично и сега чакам нова гарнитура, този път ще е както си трябва. Снимки има много но ще ги комбинирам с тези от да се надяваме успешния ремонт другата събота
                          Поуката е " Не подценявайте гарнитуритееее"

Коментар

Ами с боята какво стана, боядиса ли рамката и тн. ?
                            OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

А жигльори намери ли? Дочух че в магазин Златен Меркурий продават някакви жигльори за Кейхини ... И аз някой ден трябва да ходя до там да видя дали имат като за мен.
                              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X