Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BFG ALL Terain vs. BFG MUD Terrain

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• BFG ALL Terain vs. BFG MUD Terrain

Напоследък гледам, че станаха доста модерни и двата модела. Сигурно е заради доброто съотношенив на цена/качество. Има ли хора които да са карали и двата и могат да дадат сравнение за поведение върху различни off road терени. Поведението на асфалт не ме вълнува. Работата е там, че освен за кал, трева и камъни ми се струва че МТ е по-лошия избор. На сняг (и утъпкан и дълбок), както и на пясък ми се струва, че АТ е по добрия избор, но нямам лични наблюдения. Като цяло BFG ALL Terain е една от най агресивните АТ гуми на пазара и по шарка и дълбочина на грайфера е посредата м/у повечето АТ и МТ гуми.
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

До: BFG ALL Terain vs. BFG MUD Terrain

Виж тук за АТ-то:

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=6006

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
      Работата е там, че освен за кал, трева и камъни ми се струва че МТ е по-лошия избор.
      Не съм пробвал лично АТ-тата на BFG, но през май в Родопите имаше колеги с такива и на разкаляния терен браха повече ядове от мен ...
      А ако няма да караш на такива терени, МТ май не ти трябват ...

На утъпкан сняг всяка МТ гума ще е по-зле от АТ. На по-дълбок сняг - изобщо не е така сигурно. Още повече, че твърде често под неутъпкания сняг има и кал ...

На пясък АТ-то може и да е по-добре, но на плажа при Шкорпиловци това лято нямам оплаквания от МТ-тата при все, че гумите ми са тесни (10.5"), а Патрулът е 2100 без багаж и шофьор, пък тогава беше натоварен ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
        Чел съм темата, разбира се Въпроса е за сравнение на двата модела един спрямо друг на различни терени. За гъстата кал работата е ясна. Но гъстата и гадна кал обикновено е на участъци - 10, 50, 100м. Две три въжета дължина. А по дълбок сняг се кара десетки километри....ако може
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

MT не съм пробвал лично но АТ са най-използвания вариант. На скала, черно, камъни, лед, утъпкан сняг, асфалт и прочие са много по-добре от МТ... МТ-то има предимство само на дълбока кал и това предимство се изразява от порядъка на 8-10% не повече... За всичко останало АТ-то е много по-добре... МТ е силно специализирана гума и нейното предназначение е силно специализирано. В нашенските типични условия когато не става въпрос на състезателно каране на практика не виждам никакви предимства... Навсякъде където съм ходил до момента АТ-то на BFGoodrich се е представяло повече от добре...

Ако обаче изборът е твърдо МТ по разни причини то силно препоръчвам GoodYear MTR който е чувствително по-добър от BF-Goodrich МТ - многократно проверено в състезателни условия...
          VPetrov.photography

Коментар

За пресен сняг и аз изобщо не съм убеден дали АТ е по-добре....

Особенно пък ако искаш да търсиш твърдата основа под пресния....

Коментар

АТ-то е достатъчно агресивно и има достатъчно добри зъби за да разрие снега и стигне до твърдо... Ако не може да го направи със сигурност и МТ-то едва ли ще се справи защото разликата е минимална а положението със снега е много условно... понякога два пръста в повече и никакви гуми не помагат... Освен това съм пропуснал и едно голямо предимство на АТ-то... Дори и ако "превърти" рядко е фатално докато при МТ-то обикновено следва проблем...
              А и най-добрата комбинация е АТ с вериги - напълно несъпоставимо с каквато и да е МТ гума която пък от своя страна не може да носи вериги...
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                ... МТ-то има предимство само на дълбока кал ...
                Не само. Дори плитка, но лепкава глинеста кал много по-бързо превръща АТ-тата в сликове ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Моите наблюдения са че няма никакви проблеми на плитка кал... пробвано е многократно. Верно че има значение и двигателя и възможността му да "развърти" но принципна разлика не съм забелязал даже знаеш че има и обратните примери...
                  VPetrov.photography

Коментар

Всъщност реалността е че един мощен двигател способен рязко да развърти гумите в съчетание с АТ е далеч по-добър от слаб двигател с МТ...
                    VPetrov.photography

Коментар

Аз карам с Goodyear MT-R i BF-G AT. При мен АТ се напълва с кал много бързо. Почти не ми се е случвало да излеза на черен мокър път с АТ-то без проблем.

Единствените добри 'зони" на АТ за мен са асфалт ( особено мокър) и заледяване.

И само само много малко по-безшумни от МТР-а
                      Nissan Patrol Y61

Коментар

Явно има значение какъв е автомобила. При мен между GoodYear МТ-R с Нисан Патрул Y260 и Нисан Патрул Y60 с BFGoodRich АТ разликата в шума е не очевидна ами на порядъци различна... естествено в ущърб на MT-R-а
                        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                          Всъщност реалността е че един мощен двигател способен рязко да развърти гумите в съчетание с АТ е далеч по-добър от слаб двигател с МТ...
                          Ами джиповете с мощни двигатели, поне сред нас, май не са толкова често явление ...

А дори и когато ги има, калта си иска кална гума.
                          Ето тук, където калта определено не беше дълбока, Патрулът ми с BFG MT и Самураят на jimi с Кобри се качиха директно по пистата, докато 2-те ТЛК80 с доста по-мощни мотори, но с BFG АТ-та, трябваше да атакуват баира по страничен път, с повече от 1 опит. При това едната, която нямаше поне LSD, трябваше да кара с "мръсна газ" за да започнат да се чистят гумите и да тръгне нагоре.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Малко ми е трудно от снимката да добия представа колко е калта но със сигурност това е полезно наблюдение... знаеш че имам и обратното. Но ако погледнем реално примерно тази разходка на която сте ходили и местата където реално е имало трудности както и проблемите до които са довели съотнесени към общите километри на прехода веднага ще се види непрактичността на МТ гумите...

Това е мое становище и нека не бъда разбиран превратно или като опит за убеждение... На три от автомобилите сме със силно "мъд" гуми на останалите 9 с различни форми на АТ... Никога досега не ми се е случвало да съжалявам че съм с АТ а не с МТ докато при карането с МТ това е постоянно...
                            VPetrov.photography

Коментар

Всъщност ще поясня защо аз лично съм доста против МТ гумите. Основно заради поведението им на асфалт. А колкото и да се стремим да избягваме карането по асфалт дори и когато съм тръгнал специално на офроуд поне половината километри са все по път... А на път през зимата карането с МТ гуми си е за мен направо безотговорно... кой както ще да ме убеждава че може да кара и внимава с МТ-то спиране няма... А според мен и 20 см понякога са много разлика... това от една страна, от друга като затъна някъде за целта си има лебедка докато като се хлъзна може и никога повече да не ми потрябва... а хлъзгането с МТ е доста лесно занятие... (страничното)

Имайте в предвид че и АТ-то не са панацея. Те според мен обаче са все пак допустим компромис на пътя... че пък разликата от тях до едни нормални шосейни зимни гуми е велика...
                              VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X