аз се сещам за една хубава и ще я споделя с Вас:
Приготвяне:
• Спанакът и зелената салата се измиват, подсушават и нарязват на ивички.
• Съставките се поставят в купа.
• Беконът се изпържва до хрупкавост в сгорещен тиган.
• Прехвърля се върху чиния с кухненско руло, за да се отцеди.
• Нарязва се или се начупва на дребно.
• Зехтинът се разбива с лимоновия сок и пресования чесън.
• Салатата се залива с получената заливка.
• Отгоре се поръсва изпърженият бекон.
• Салатата се разбърква и се поднася веднага.
250 г маруля или салата
100 г пресен спанак
2 с л зехтин
1 с л лимонов сок
2 скилидки чесън
300 г резени бекон
Пие бая ракии
Приготвяне:
• Спанакът и зелената салата се измиват, подсушават и нарязват на ивички.
• Съставките се поставят в купа.
• Беконът се изпържва до хрупкавост в сгорещен тиган.
• Прехвърля се върху чиния с кухненско руло, за да се отцеди.
• Нарязва се или се начупва на дребно.
• Зехтинът се разбива с лимоновия сок и пресования чесън.
• Салатата се залива с получената заливка.
• Отгоре се поръсва изпърженият бекон.
• Салатата се разбърква и се поднася веднага.
250 г маруля или салата
100 г пресен спанак
2 с л зехтин
1 с л лимонов сок
2 скилидки чесън
300 г резени бекон
Пие бая ракии
Коментар