Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Внимание-измамници!

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: Внимание-измамници!

    Предполагам, както и всички тук, че продавача е измамник. Но не бива да се изключва на 100% вероятността, телефона да е сменен от куриера. Аз съм изпращал по куриер разни неща и винаги ги давам на куриера неопаковани. Ако куриера види кутия от GSM, не е невъзможно да реши да се влкючи и той в "далаверата". А после да каже - "каквото съм взел, това съм предал, а купувача е решил да вдигне шум и ако може, да си спести парите". Просто трябва да си отваряме очите и да не се хвърляме на "много изгодни" предложения.
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

    088 8613380

    Коментар


    • #32
      До: Внимание-измамници!

      Здравейте!
      Разгледах темата и реших да разкажа и мойта случка.
      Това лято си купих БМВ Е46.Понеже колата нямаше CD и навигациона система,реших да си поръчам от mobile.bg.Обадих се на една обява,оговорихме се с продавача да ми прати системата по Speedy.След два дена от SpeedY ми се обадиха че е пристигнал колета.Отидох да го взема,понеже нямах право да пипам колета без да сам го платил аз казах на служителят да го разтресе да видя дали е пълен,момчето го разтресе и се оказа че е било една кутия с тухла вътре.След това разбрах че системата струва 2 пъти повече от тази която ми пратиха(тухлата).
      Honda TRx 700ХХ , Yamaha Raptor 700 SE
      Audi A6 2.5 TDi , Audi Q7 3.0 TDi

      Коментар


      • #33
        До: Внимание-измамници!

        Дано не си пуснал само жалба. Би следвало да се провери колета и там да се снемат поне отпечатъци - тоя ще цъфне в техния" форум "най- късно след две години, като почнат да попълват документите с биометрични данни......... сам ще ти се моли да си оттеглиш жалбата.......могат и други неща да се пипнат по колета , ама зависи дали ще го направят.
        В такива случаи се възлага насрещна проверка в Бургаското РПУ- зависи кое е по адреса на първоначалното подаване на колета.
        Можеш да поискаш да ти кажат на кого е възложена проверката и да пратиш някой наш човек от Б-с да проверява и следи докъде са ти стигнали нещата.
        Най- добре става с пълномощно , написано на ръка. Абе все едно е твой представител и защитник на твоите интереси.
        Тука има адвокати - нека и те се произнесат - щото тоя трябва да го СПИРАМЕ овреме. Пък и можем да го повозим с нас....
        [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

        Коментар


        • #34
          До: Внимание-измамници!

          Не сам мислил за такива неща.Прав си трябва да се спират такива нередовни продавачи.За обявата,беше доста реална в смисал всичко беше попълнено тел. номер имаше местоположение на продукта.
          Honda TRx 700ХХ , Yamaha Raptor 700 SE
          Audi A6 2.5 TDi , Audi Q7 3.0 TDi

          Коментар


          • #35
            До: Внимание-измамници!

            Май най-добре ще е да се пазарува,когато е възможно, през Pay Pal .
            Доста добре е защитена срещу мошенници. Ето например, жената има интернет магазин и един грък напира да и преведе пари, но от Pay Pal не разрешават транзакцията докато не им изпрати копие на Л.К., договор с банка, комунална сметка на нейно име, тоест да докаже, че е реален и откриваем продавач, а иначе вземат комисионна за всеки превод. Освен това, може да се стопира сделката докато купувача не потвърди, че е получил това което е поръчал.
            Ако се колебаеш дали някой е боклук, значи той си е.

            Коментар


            • #36
              До: Внимание-измамници!

              Горско Пате, имам към 30 продажби през И-бей и подобни изисквания нямаше към мен.
              Цитирания случай откъде ти е известен ?

              Самия процес на регистрация в ПейПал + личните ти данни в сметки и кредитни карти е достатъчен за да можеш да бъдеш издирен и подведен под отговорност.

              Коментар


              • #37
                До: пак измами

                Това са глупости,които периодично се появяват из нета.Вече 3-та година ги засичам...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

                Коментар


                • #38
                  До: Внимание-измамници!

                  Колеги, току що свърших да си чатя с приятел който живее и работи в Англия от 5-6 години.
                  И искам да ви алармирам за съвсем нов вид измама според мен.


                  Та накратко намира моят приятел в сайт за продажба на автомобили в Англия Ауди А4-2003 с всички възможни екстри и забележете ЛЯВ ВОЛАН за ....6000лв. Да лева, иначе 2700 паунда.
                  -Пише меил на продавача и се започва.
                  Онзи пише аз съм в Германия и мога да си дойда веднага но ми трябва доказателство, че си сериозен купувач а няма само да се разкарвам. Защото веднъж вече си идвах и купувача не се появи и аз загубих пари за самолетни билети и т.н.
                  Отиваш с приятел или жена си и той/ тя ти превежда на твое име сумата в Англия с Money Gram.
                  След което ми сканираш документите и ми ги пращаш.
                  Ако при огледа не харесаш колата няма проблем ти си заминаваш и аз също.
                  -Пише му моя приятел, аз съм в Англия и имам пари тук в банка, продавача пак...не, искам да ги видя в Money Gram.
                  -Добре ще ги видиш там но би ли ми дал номера на колата /не се вижда на снимките/ иска моя приятел и оня праща номер, да но в полицията в Англия казват, че с този номер същото такова Ауди е синьо а в обявата е сребристо.

                  Сппоред мен това е начин да се източат тези пари по начина по който източваха преди пари от България нигерийските мошеници.
                  Още повече, че в Англия живеят повече от половин милион нигерийци.
                  Има англииски номер който никой никога не вдига. Само чрез мейли се контактува.

                  Абе все още си разменят мейли ще ви държа в течение...

                  Коментар


                  • #39
                    До: Внимание-измамници!

                    Да предупредя за същият тип измамник, този път на дребно - във форума на Пежо има доста обширна тема по въпроса, ако някой иска мога да му пратя линк да я прегледа, за да не пускам тук линкове към други форуми. Та за какво става дума, цитирам от онази тема:

                    Да се оплача и аз С въпросният потребител AVTOTRANSIS се разбрахме да ми изпрати панел за една навигация /имам тема, че купувам такъв панел/, но днеска отивам в еконта взимам си пратката и като я отворих вътре имаше две шишета от парфюм, една свещ и два химикала.
                    Добре, че познавам момчетата от еконта и поне няма да му изплатят наложения платеж 20 лв.
                    Отидох в районото и ми казаха да напиша жалба и да я занеса в понедялник.
                    Ясно ми е , че няма да си взема парите, но поне ако може да го хванат този и ......

                    AVTOTRANSIS е от Варна с ГСМ 0888352898 който вече не вдига

                    ПАЗЕТЕ СЕ!!!

                    Извинявам се ако темата не е за тук, но поне други да се предпазят!
                    Има и други:

                    Тоя ме жилна и мене с 20 кинта
                    На мен ми прати флопи .
                    Ама аз съм си виновен , хванах се на ....
                    Поиче от таквиз потребители не пазарувам.
                    Списъка за съжаление продължава, явно измамника гледа да се ограничава до дребни суми, та пострадалите да не се занимават с него твърде упорито. Пускам тема тук та ако може да помогна на някой да не бъде метнат от този младеж (според разговорите по телефона с него пострадалите го описват като младеж), един вид превенция

                    Ако няма да е в разрез с правилата на форума мога да пусна връзки към темата във форума на Пежо направо тук?
                    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

                    Коментар


                    • #40
                      До: Внимание-измамници!

                      Днес ме "зарадваха" с цена на доставка от Англия на бусче: от уговорената 1100 лв скок на 2600 лв СЛЕД КАТО ВЕЧЕ Е ДОКАРАНО С АВТОВОЗ !
                      Русенски хубостници, няма да им платя. По-скоро ще им създам допълнителни проблеми

                      Коментар


                      • #41
                        До: Внимание-измамници!

                        Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
                        Днес ме "зарадваха" с цена на доставка от Англия на бусче: от уговорената 1100 лв скок на 2600 лв СЛЕД КАТО ВЕЧЕ Е ДОКАРАНО С АВТОВОЗ !
                        Русенски хубостници, няма да им платя. По-скоро ще им създам допълнителни проблеми
                        Капаро дал ли си? Ако не си, да са живи и здрави. Ако си дал, кофти. 1100 е нормално дори за докарване на самоход, 2600 за автовоз са супер много? На база на какво ти дублират цената?

                        Коментар


                        • #42
                          До: Внимание-измамници!

                          Превел съм пари за колата и автовоза по банков път. Колата е на мое име по документи - при покупката в Англия.
                          А за основанието - от мошеник основание не чакам. Ще му оставя няколко дни да оправи нещата, после му слагам име и телефон тук и му пускам дело да си прибера парите. Какво ще я прави после колата не ме вълнува, не се чувствам длъжен да му съдействам за регистрация и продажба в България

                          Коментар


                          • #43
                            До: Внимание-измамници!

                            Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
                            Превел съм пари за колата и автовоза по банков път. Колата е на мое име по документи - при покупката в Англия.
                            А за основанието - от мошеник основание не чакам. Ще му оставя няколко дни да оправи нещата, после му слагам име и телефон тук и му пускам дело да си прибера парите. Какво ще я прави после колата не ме вълнува, не се чувствам длъжен да му съдействам за регистрация и продажба в България

                            Миро, ако доставчикът регистрира автомобила на твое име, после май имаш основание да поддаеш жалба, че автомобилът е обсебен.

                            Поразпитай някой юрист все пак как да действаш!

                            Коментар


                            • #44
                              До: Внимание-измамници!

                              Имам. Имам и документ от самата покупка с цената на автомобила, така че не може да се спори по банковия превод дали покрива и докарването.
                              Знам че мога просто да ида с полиция и да си откарам автомобила - тъй като по документи тя е моя и е платена. Предпочитам обаче доставчика да се вразуми и да финализираме сделката, и без това съм му отпуснал близо 400лв "за допълнителни разходи" извън цената и докарването, това е и причината засега да не разкривам име и телефонен номер.

                              Поздрави, Иванов

                              Коментар


                              • #45
                                До: Внимание-измамници!

                                Колега , ако и доставчика е от форума, моля да не публикувате данни за него тук.
                                Разбрали сме се още от предните няколко прецедента, че форума не е място за уреждане на финансови спорове, между колегите, нито пък съд.
                                Ако е външен човек, мисля няма лошо да научим името на още един некоректен доставчик, транспортьор, нали това е едно от правата ни да се предпазваме взаимно от подобни измами.

                                Благодаря за разбирането !
                                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X