Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Darwin Awards :)))

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Darwin Awards :)))

    Може би някои от вас са чували за това (извинявам се, ако вече го има във форума)...
    Т.нар. Darwin Awards са награди, които се дават посмъртно на хора, които са... хм... претърпели (само)убийство по изключително тъп начин.
    Ето набързо за какво става въпрос:

    http://www.darwinawards.com/

    We salute the improvement of the human genome
    by honoring those who inadvertently remove themselves
    from it... thereby ensuring that the next generation
    is one idiot smarter. Of necessity, this honor
    is generally bestowed posthumously.

    Непрофесионален превод:
    "Ние приветстваме подобряването на човешкия геном...
    като награждаваме тези, които по невнимание са се самоотстранили
    от него... осигурявайки по този начин следващото поколение,
    което ще е с един идиот по-умно (по-малко, демек). По необходимост, тази награда
    обикновено се връчва посмъртно."

    http://darwinawards.com/darwin/

    The Darwin Awards salute the improvement of
    the human genome by honoring those who accidentally
    kill themselves in really stupid ways.

    "Наградите Дарвин приветстват подобряването на
    човешкия геном като награждават тези, които по случайност
    са се самоубили по изключително глупави начини."

    Различните случаи могат да се разглеждат по години, има наградени от цял свят )) Само един пример:

    Midnight Special
    1992 Darwin Awards Winner
    Confirmed True by Darwin

    (21 December 1992, North Carolina)
    Ken Charles Barger, 47, accidentally shot himself to death
    in December in Newton, when, awakening to the sound of
    a ringing telephone beside his bed, he reached for the phone
    but grabbed instead a Smith & Wesson .38 Special,
    which discharged when he drew it to his ear.

    (21 декември 1992 г., Северна Каролина)
    Кен Чарлз Баргър, 47 годишен, по случайност се застрелял
    през декември в Нютон, когато, събуждайки се от
    звънящия телефон до леглото му, се пресегнал за слушалката,
    но вместо нея грабнал Смит & Уесън .38 Спешъл,
    който гръмнал като го доближил до ухото си.

    DarwinAwards.com © 1994 - 2006
    Reference: Hickory Daily Record

    --------------------------------------------------------------------------

    Ама като това друго няма )))
    ==========================================

    Macho Men?
    1996 Darwin Awards Winner
    Some men will got to extraordinary lengths to prove how macho they are. Frenchman Pierre Pumpille recently shunted a stationary car two feet by headbutting it. "Women thought I was a god," he explained from his hospital bed.
    Deity or not, however, Pumpille is a veritable girl's blouse compared to Polish farmer Krystof Azninski, who staked a strong claim to being Europe's most macho man by cutting off his own head in 1995. Azninski, 30, had been drinking with friends when it was suggested they strip naked and play some "men's games". Initially they hit each other over the head with frozen turnips, but then one man upped the ante by seizing a chainsaw and cutting off the end of his foot. Not to be outdone, Azninski grabbed the saw and, shouting "Watch this then," he swung at his own head and chopped it off.
    "It's funny," said one companion, "when he was young he put on his sister's underwear. But he died like a man."
    ..........................................................................................................
    Macho Men ))

    Някои мъже не признават граници в доказването на мъжествеността си (колко са "мачо", macho). Французинът Pierre Pumpille наскоро преместил на два фута спряла кола като [я бутал с глава ?! тука не мога да го преведа.] "Жените ме мислеха за бог!" - казал той от болничното легло.
    Бог или не, неговият случай си е направо нищо в сравнение с полския фермер Krystof Azninski, който доказал сериозното твърдение, че е "най-големия мачо в Европа" като отрязал собствената си глава (1995 г.). Азнински, 30 годишен, пиел с приятели, когато било предложено да се съблекат голи и да поиграят малко "мъжки игри". Първоначално те се поудряли по главите със замръзнали репи, но тогава един от мъжете вдигнал летвата като хванал резачката и си отрязал част от крака (не много нагоре, вероятно). За да не бъде надигран, Азнински грабнал машината и, крещейки "Я па глей'те с'я т'ва!", врътнал резачката покрай главата си и я отрязал.
    "Смешно е" - казал един от компанията - "Като беше млад носеше бельото на сестра си. Обаче умря като мъж."...
    Последно редактирано от cveti; 03-05-08, 17:01.
    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

  • #2
    някъде имше един шампион зидаро-мазач (тези които следят наградите ще се сетят)
    ама не бяха му признали титлата, защото лбеше оцелял. Ако някои го има под ръка нека го пусне-

    Коментар


    • #3
      Ми не мога да го намеря, ама по-долу ще напиша някои от другите по-интересни истории ))
      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

      Коментар


      • #4
        (От Годишника на "Уест ъв Ингланд")

        Из бюлетина на австралийската Комисия за обезщетение на пострадалите при трудови злополуки

        Уважаеми господине, Пиша ви в отговор на молбата за допълнителна информация към т. 3 от доклада ми за злополуката. Причината за инцидента беше наречена от мен "недооценяване на обстоятелствата". Вие помолихте за по-обстойни обяснения и аз се надявам, че следващото по-долу описание на случилото се ще ви удовлетвори.

        По професия съм зидар. В деня на инцидента работех сам на покрива на една новострояща се шестетажна сграда. Когато приключ их работата си, установих, че са ми останали излишни тухли, които, както след това се оказа, са тежали около 230 килограма. За да не ги пренасям на ръце до долу, аз реших да ги спусна до земята във варел, като използвам макарата, прикрепена към стената на строящата се сграда.

        Слязох долу, застопорих въжето, качих се обратно на покрива и сложих тухлите във варела. След това отново слязох долу и отвързах въжето, придържайки го леко, така че тухлите да бъдат спуснати бавно. В т. 11 на доклада за инцидента съм указал, че моето собствено тегло е 60 килограма. Поради изненадата си, че изхвърчах от земята така внезапно, забравих да пусна въжето. Не е необходимо да казвам, че продължих да се изкачвам по стената на сградата с висока скорост. Някъде към третия етаж пресрещнах варела, който в този момент се придвижваше надолу към земята със също толкова впечатляваща бързина. Това може да обясни фрактурата на черепа, а също и незначителните охлузвания и счупената ключица, които са описани в т. 3 от доклада за инцидента.
        Продължих бързото си изкачване, като скоростта му бе съвсем леко намалена след сблъсъка ми с варела, и не спрях преди пръстите на дясната ми ръка да се врежат в макарата. За щастие по това време вече се бях окопитил и се държах здраво за въжето, вместо да се поддам изцяло на болката. Горе-долу по същото в време очевидно варелът бе стигнал до земята и при удара в нея дъното му се откачи. В този момент, вече освободен от тежестта на тухлите, останали на земята, варелът е тежал около 25 килограма. Отново ви приканвам да обърнете внимание на данните за моето собствено тегло. Както можете да си представите, сега аз започнах бързо да слизам надолу по стената на сградата. Към третия етаж отново се срещнах с варела, който този път се изкачваше нагоре. Това ми донесе фрактури на двата глезена, избити зъби и няколко разкъсни рани по краката и долната част на тялото ми.

        Тук късметът започна леко да ми изневерява. Срещата ми с варела все пак ме забави достатъчно, за да намали нараняванията ми при падането върху купчината тухли и за щастие последствията бяха само няколко пукнати гръбначни прешлена. Съжалявам, че трябва да докладвам и това, но докато си лежах върху купчината тухли, изпитващ голяма болка и без да мога да мръдна, изглежда пак изгубих присъствие на духа и съм пуснал въжето, и единственото, което можех да правя, бе да лежа там и да гледам как празният варел започна отново пътешествието си надолу към земята и в края на краищата се стовари върху мене. Това обяснява и двата счупени крака.

        Надявам се, че тези отговори ще задоволят интереса ви.

        От английски:
        Красимира ХАДЖИИВАНОВА

        Случаят е действителен.

        --------------------------------------------------------------------------
        Но този ми е фаворит:

        "БЕЗ ПАНИКА!"
        "Рапорт на капитана до корабособственика"

        "Пиша ви това писмо със съжаление и по спешност. Съжаление, че едно малко неразбирателство може да доведе до последвалите събития. По спешност, за да получите този рапорт, преди да сте съставили собствено мнение от съобщенията на световната преса, която според мен ще се стреми да драматизира излишно събитията.
        Току-що бяхме взели пилот и стажантът се върна, след като смени флага H с G ("Искам пилот!", "Имам пилот"). Това бе първото му плаване и той имаше трудности с вдигането на флага. Ето защо аз отидох да му покажа как се прави тази работа. Като стигнахме до края на операцията, му заповядах: "Отдай!" Момчето, макар и мераклия, не бе от най-схватливите, което ме принуди да повторя заповедта с по-остър тон.
        В този момент старши помощникът излезе от щурманската, където слагал на картата местоположението на кораба. Той си помислил, че заповедта ми се отнася за котвите и я повторил по транслацията на третия помощник на носа. Готовата котва на левия борд бе веднага отдадена. Бързото отдаване на котвата при пълния ход на кораба се оказа прекалено за нейната спирачка и цялата верига бе изстръгната "от корен". Страхувам се, че повредите по котвения сандък ще са значителни. Поради спирачния ефект на изтърваната лява котва корабът се завъртя към подвижния мост на реката, по която се движехме.
        Операторът на подвижния мост показа голямо хладнокръвие и вдигна моста за моя кораб. За съжаление в бързината той не спря движението по моста и в резултат на палубата ми се изсипаха двама колоездачи, един фолксваген последен модел и една каруца. Екипажът в момента събира съдържанието на каруцата, което според издавания шум - трябва да са десетина прасета. В усилията си да спре кораба третия помощник отдаде дясната котва, но твърде късно и без ефект, тъй като тя се изсипа върху кабината на оператора на подвижния мост.
        След като бе отдадена лявата котва и корабът започна да се завърта, аз преместих щамбайна на "Пълен назад" и лично позвъних в машинното, за да заповядам максимални обороти на заден ход. От машината ми съобщиха , че температурата на задбордната вода е 6 градуса по Целзий и ме попитаха какъв ще е филмът довечера. Моят отговор няма да добави нищо конструктивно към този рапорт.
        До този момент посветих доклада си на дейността ни в предната част на кораба. А на кърмата имахме съвсем други проблеми.
        В момента, когато бе отдадена лявата котва, вторият помощник ръководеше работата по закрепването на буксира. Поради внезапното спиране от отдадената котва влекачът се пъхна под моята кърма точно в момента, когато винтът най-после отговори на моята команда "Пълен назад". Точните действия на втория помощник, който бе закрепил добре въжето на нашия борд, станаха причина влекачът да потъне не веднага, а след няколко минути, тъй че екипажът му успя да го напусне.
        Винаги съм се учудвал на поведението на чужденците в моменти на най-малки кризи. Пилотът например в този момент се е сврял в ъгъла на моята кабина, приказва си сам и от време на време хлипа, след като изгълта бутилка джин с темпо, достойно за Книгата на рекордите на "Гинес". Капитанът на влекача пък реагира прекалено бурно и трябваше да бъде усмирен от главния камериер, който му сложи белезници и го натика в изолатора.
        Прилагам имената и адресите на лицата, попаднали на палубата, и на застрахователните им компании. Тези данни бяха събрани от третия помощник след спешното му напускане на носа. Надявам се, че ще ви помогнат да предявите претенции към застрахователите за нанесените от пришълците - хора и прасета - повреди върху хамбар номер едно.
        Завършвам предварителния си рапорт, тъй като ми е трудно да се съсредоточа при този вой на полицейските сирени.
        Жалкото е, че ако стажантът се бе сетил, че след смрачаване няма нужда от пилотски флагове, нищо от изброеното по-горе нямаше да се случи.
        Искрено ваш, капитан ..... "
        Последно редактирано от cveti; 03-05-08, 17:03.
        Ride to arrive.

        Коментар


        • #5
          Аха, сетих се за историята на зидаря ))
          Второто обаче не го знаех, много е готино
          А ето защо не трябва да се прекалява с боба и зелето:
          ..........................................................................................................

          The Last Supper
          1993 Darwin Awards Winner
          Unconfirmed by Darwin
          (25 March 1993)
          A terrible diet and room with no ventilation are being blamed for the death of a man killed by his own gas. There were no marks found on his body, but an autopsy revealed the presence of large amounts of methane dissolved in his blood.
          His diet had consisted primarily of beans and cabbage, just the right combination of foods to produce a severe gas attack. It appears that the man died in his sleep from breathing the poisonous cloud that was hanging over his bed.
          Had his windows been open, the flatulence wouldn't have been fatal, but the man was shut up in a nearly airtight bedroom. He was an obese man with an unlimited capacity for creating the deadly gas. Three rescuers became sick and one was hospitalized.
          ..........................................................................................................
          25 март 1993 г.
          Ужасна диета (хранителен режим) и стая без вентилация са посочени като причините за смъртта на мъж, убит от собствените си газове. Не е имало белези по тялото му, но аутопсията разкрила присъствието на големи количества метан, разтворен в кръвта му.
          Диетата му се сътстояла предимно от боб и зеле, точно подходящата комбинация от храни за произвеждането на... gas attack )) Изглежда мъжът е умрял в съня си, дишайки отровния облак, висящ над леглото му.
          Ако прозорецът е бил отворен събирането на газове нямаше да е фатално, но човекът бил заспал едва ли не в херметически затворена стая. Той бил пълен човечец с неограничен капацитет за произвеждане на смъртоносния газ. Трима спасители се разболели и единият бил вкаран в болница.
          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

          Коментар


          • #6

            От това което е написано на Български ме заболя корема от смях.
            От това което е на Английски ме заболя главата да го превеждам

            Коментар


            • #7
              Първоначално публикуван от kinex

              От това което е написано на Български ме заболя корема от смях.
              От това което е на Английски ме заболя главата да го превеждам
              А-а, това си е лудница… Наградите ги чета почти от самото им основаване…
              Само едно уточнение – наградите се дават не само на хора, които са се утрепали, а и на такива, които нямат възможност да се… възпроизвеждат…
              Има различни категории… една от любимите ми истории е от категорията Градски легенди. За да не го боли kinex главата, ще си дам зор да я преведа

              Един човек от Мичигън решил да си подари за Коледа чисто нов Jeep Grand Cherokee за $30,000. Отива в любимия си бар и празнува придобивката с обилна почерпка с приятелите си. Както се полага, по мъжкарски, петима от тях решават да изпробват новата кола с един ловен излет за патици. Натоварват в джипа кучето, пушките, мюретата, и бирата и се отправят към близкото езеро.
              Тъй като е люта зима и, разбира се, езерото е замръзнало, трябва да направят дупка в леда, където да поставят мюретата и където да кацат патиците. В Мичигън е нормално да качиш колата си на замръзнало езеро, и също така е нормално (макар и незаконно) да използваш динамит за да направиш дупка в леда. Нашите хора няма защо да се притесняват в това отношение, тъй като един от групата работи по строителни обекти и случайно си носи динамит. Шашката има фитил, който изгаря за 20 секунди.
              Групата е готова за действие. Пушките са заредени със сачми за патици, имат бира, топли дрехи и ловно куче. Докато продължават да унищожават привидно безкрайния запас от бира, групата обсъжда как безопасно да пробие дупка в леда с динамит. Един от тези гении отбелязва, че динамита трябва да бъде взривен далече от мястото, на което стоят. Друг добавя, че е опасно да не се подхлъзне човек докато бяга от запаления фитил. Така че накрая стигат до решението да за палят фитила и да метнат динамита върху леда.
              След известно обсъждане кой е най-добър в мятането собственика на Jeep-а получава честта. След като това е уточнено, той се отдалечава на 6-7 метра от колата и държи динамита, докато друг от групата запалва фитила със запалка Зипо. В момента, в който чува съскането на фитила, нашия човек силно го захвърля върху леда и хуква обратно.
              За съжаление, представител на друг род забелязва движението на ръката на господаря си и взема инстинктивно решение. Нали си спомняте, няколко параграфа по-рано споменахме колата, бирата, пушките и кучето? Да, кучето – черен лабрадор селектиран и роден да донася предмети, особено такива, хвърлени от господаря му. В момента, в който динамита е хвърлен, кучето хуква по леда, решено да сключи челюстите си около изкушаващия предмет с формата на пръчка.
              Петимата веднага започват да викат по кучето, като се опитват да го спрат да вземе динамита. Напразно… Преди да се усети човек, кучето бяга обратно към стопанина си, гордо носейки пръчката динамит със запален фитил. Групата продължава да крещи и да маха срещу кучето, което щастливо припка към тях. В отчаянието си, стопанина грабва пушката и стреля по собственото си куче.
              Тъй като пушката е заредена със сачми за патици, тя повече уплашва кучето, отколкото да го нарани. В паниката то продължава към стопанина си, който стреля в най-добрия приятел на човека втори път. Накрая, разбирайки, че стопанинът му е полудял, кучето хуква да търси прикритие с подвита опашка. А най-близкото прикритие е под чисто новия Jeep Grand Cherokee.
              Бум! И кучето и джипа са разкъсани и потъват на дъното на езерото, като оставят голяма дупка в леда. Безпомощните мъже се взират във водата с глупави изражения, а на собственика на Jeep-а остава да обясни случката на застрахователната си компания. Не е нужно да се споменава, че компанията решава, че застраховката не покрива потапяне на джипа чрез незаконна употреба на динамит, и собственика все още изплаща 400$ всеки месец за джипа, който лежи на дъното на езерото.

              Превода е правен "на крак" ама става ясно за какво иде реч
              A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

              Коментар


              • #8
                ИСКАМ ОЩЕ... 3 дена се смея като откачен... Хората к'во ли си викат?-сам си седи и се смее...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

                Коментар


                • #9
                  Само че в оригинала ставаше дума за Линкълн Навигатор, не че има някаква разлика де
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                  Коментар


                  • #10
                    quadra, може и така да е, сега се сещам, че имаше и варианти на историята. Ама в сайта е дадена баш с Чероки - http://darwinawards.com/legends/legends1999-09.html
                    Ама това все пак си е в Градски легенди - нормално е да има различни версии.
                    A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

                    Коментар


                    • #11
                      Секцията Urban Legends е много готина, но все пак друго си е доказаното и провереното Наградите се дават само за това. Тия, които са били близо до получаването им (но са се отървали някакси) са в раздел Honorable Mentions, където също има доста интересни неща.
                      Ако не ме мързи утре, ще преведа неграмотно някои от по-кратките и по-интересните историйки.
                      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

                      Коментар


                      • #12
                        По-горе преведох двете истории "The Last Supper" и "Macho Men", които бях сложил само на английски език.
                        Тази тук е за карачите от ЮАР, казва се Airbag Weapons
                        ..........................................................................................................
                        Airbag Weapons
                        1999 Honorable Mention
                        Confirmed True by Darwin
                        (April 1999, South Africa) In South Africa, car-jacking has become popular in recent years. The South African law has lenient provisions for self defence, and allows "lethal action" if someone's personal property is in danger. Citizens are inventive in creating martial security systems for their cars. Poison gas, acid showers, flamethrowers and automatic gunfire are not unknown.
                        One such security system relied upon an airbag installed in the car roof. If a driver sat down without disabling the mechanism, the airbag would inflate and hit the victim atop his head with a force strong enough to render him unconscious.
                        And that is exactly what happened to Pieter Niewoudt, who, armed with a pistol, attempted to steal this vehicle. When the airbag exploded, he thought that someone was shooting at him, and he instinctively fired the pistol twice. Unfortunately for him, his gun was still in his pocket at the time.
                        One bullet hit his knee, and the other lodged in the base of his penis. The consequences of his injuries may include sterility, making him a contender for the 1999 Darwin Award.
                        ..........................................................................................................

                        В Южна Африка (ЮАР), снабдяването на колите с разни джаджи (с цел антикражба) е било много популярно. Законът там предвижда доста леки наказания за случаите на самозащита и позволява "летални действия" ако нечие имущество е застрашено. Гражданите се оказали изобретателни в създаването на злобни охранителни системи за колите си. Отровен газ, киселинни душове, огнехвъргачки и автоматичен огнестрелен огън - тия неща не са били непознати.
                        Една такава защитна система разчитала на еърбег, инсталиран в покрива на колата. Ако карачът седнел на седалката без да обезвреди механизма, еърбегът се разгъва над него и го цапва по главата достатъчно силно, за да го зашемети в безсъзнание (явно това е от хуманните системи - бел. прев. )
                        И точно това се случило с Pieter Niewoudt, който, въоръжен с пистолет, опитал да открадне колата. Когато еърбегът гръмнал той помислил, че някой стреля по него и инстинктивно гръмнал два пъти със своя пищов. За негово нещастие, в този момент оръжието било все още в джоба му.
                        Единият куршум ударил коляното му, другият спрял в основата на пениса. Последствията от нараняванията му могат да доведат до стерилитет, което ще го направи носител на Награда Дарвин за 1999 г. (историята е от раздел Honorable Mentions)...

                        --------------------------------------------------------------------------

                        Twice the Pain
                        2001 Honorable Mention
                        Unconfirmed by Darwin
                        (3 August 2001, Pennsylvania) Phil, a curious Philadelphia resident, wondered what it felt like to be hit by a bullet... so he took a gun and shot himself in the shoulder. This sent the ambulance racing to Phil's residence for the second time, to treat another gunshot wound. Why did he do it, not once but twice? In Phil's own words, "I wanted to see if it hurt as much as it did the first time."
                        ...............................................................................................................
                        "Два пъти болката", 2001 г.
                        (3 август 2001 г., Пенсилвания). Фил, любопитен гражданин на Филаделфия, се чудел какво ли е усещането да те гръмнат... Така че взел пищова и се прострелял в рамото. Това изпратило линейката за втори път до къщата на Фил, за да се погрижи за поредния изстрел. Защо го е направил два пъти, а не само веднъж ? Според неговите собствени думи: "Исках да разбера дали ще боли толкова много, колкото и първия път". ))

                        --------------------------------------------------------------------------

                        Упоритото петно
                        (3 юни 1998 г., Минесота). За повече от половин век, ТВ и радио реклами предлагат интелигентни начини за улесняване на почистването. Така или иначе, един домакин-изобретател успял да затрие не само упоритите петна, когато решил да ги измие с бензин.
                        Робърт, 29 годишен, напълнил ваната в малкия си апартамент с бензин, но бил разбираемо раздразнен от изпаренията. Тогава му дошла втората лоша идея за деня. Опитал да премахне миризмата с ароматизирани свещички. Когато пожарникарите дошли на мястото на експлозията те открили апартамента с избити прозорци, а вътрешните стени били преместени и отслабени толкова много, че били принудени да евакуират цялата сграда.
                        Самият Робърт, в епицентъра на взрива, не бил толкова пострадал както би следвало да се очаква. Той бил отнесен в болница в критично състояние и с тежки изгарания, но се очаквало да оцелее. Детето му, което също било в апартамента в този момент, избягало невредимо - доказвайки, че ДНК-то на Робърт вероятно е най-трудното за заличаване леке.
                        ===================================================================================
                        Алиби "Западна Вирджиния"
                        (12 януари 2001 г., Западна Вирджиния). Алибито на банков обирджия го поставило на горещо, когато той заявил, че по времето на [извършвания от него] обир се намирал в друг щат и си купувал хероин. Дори дал на полицията хотелска фактура, отговаряща на "алибито" му. Когато полицията проверила мястото, открили 84 пакета хероин. Полицията отказва да коментира съдбата на заловения ... ))
                        ===================================================================================
                        Урок по стрелба с лък
                        (9 октомври 2000 г., Канада). Младеж бил заведен в болница в Торонто със стрела в мозъка. Полицията обяснила, че жертвата била с приятел на стрелбище за лъкове, където изгубил скъпа стрела като я изстрелял над мишената. Стрелецът претърсил храсталака зад мишената, но не могъл да намери стрелата. Затова извикал към приятеля си да "стреля още веднъж", надявайки се да проследи втората стрела и така да открие изгубената. Приятелят се съгласил и стрелата хвръкнала, нацелвайки жертвата между очите и пронизвайки мозъка. Тя е в интензивното с несигурност за живота.
                        ===================================================================================
                        Официален тест за наркотици
                        (1997 г., Канада). Жена от Канада се обадила в полицията с оплакването, че "изгоряла" в сделка с наркотици. Тя твърдяла, че някакъв мъж й продал кокаин, но когато го занесла вкъщи той "изглеждал като брашно". Полицията изпратила специалист по наркотиците в дома й, който тествал нещото и установил че, независимо от външния вид, това наистина било кокаин. Жената била набързо арестувана. Канадската Кралска Конна Полиция поощрява всеки, който смята че е бил измамен при закупуването на дрога, да се обърне към нея... ))
                        Последно редактирано от cveti; 03-05-08, 17:05.
                        Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

                        Коментар


                        • #13
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

                          Коментар


                          • #14
                            на мен това ми е любимото
                            Магистрален патрул от Аризона забелязал пушещи метални останки, вградени в скала, надвиснала над един завой. Останките наподобявали сцена от самолетна катастрофа, но били от автомобил... Ето какво е заключението на екипа по съдебна медицина: Изглежда някой се е сдобил с JATO (Jet Assisted Take Off), което всъщност е солидна ракета, която се използва при тежкотоварните военни самолети, като им дава допълнителна тяга, когато излитат от по-къси писти. Та този "някой" (полицията продължава да работи по установяване на самоличността му), е карал Шевролет Импала в пустинята, докато е стигнал до широка и права отсечка на пътя. След това, той е монтирал JATO-то към автомобила си, качил се е отново, дал мръсна газ и запалил JATO-то... Фактите, доколкото могат да бъдат описани са, че операторът на 38-годишната Импалата, запалил JATO-то на около 5 километра от мястото на катастрофата. За това говори изгорелият и разтопен асфалт на тази позиция. Едно нормално функциониращо JATO, развива максимално ускорение за около 5 секунди. Това е накарало Шевролета да развие свръхскорост от 563 км/ч. и е поддържало маскимално ускорение за около 20-25 секунди. Шофьорът (или по-скоро ПИЛОТЪТ), най-вероятно е изпитал G-сили, обикновенно запазени за пилот на F-14 в бойни условия, които най-вероятно са го направили напълно индифирентен към случките след този момент. Както и да е, автомобилът е бил на магистралата в продължение на около 5 км. (15-тина секунди), преди шофьорът да натисне спирачките, с което напълно ги е разтопил - както говорят дебелите черни следи по повърхността на пътя. След това се отделил от земната повърхност за допълнителни 2,5 км. и се е срещнал с твърдата скала на височина от около 38 метра, оствяйки опушен кратер с дълбочина 1 метър в скалата. Голяма част от останките на шофьора е неидентифицируема, въпреки това, малки парченца от кости, зъби и коса са били извлечени ot кратера от експертите. Допълнително, късчета нокти и костици са били намерени и в останките, за които се предполага, че са от волана
                            Епилог: Било е изчислено, че той е достигал прибилизително свръхзвукова скорост, развивайки земна скорост от приблизително 676 км/ч.

                            Епитафия (за всеки един от случаите): Изглеждаше добра идея като го правих...
                            LR RR Classic VM2.5

                            Коментар


                            • #15
                              Junk Food Junkie
                              Награден за 1994 г. Непотвърдено.
                              Тази година (1994 г.) наградата Дарвин се връчи на симпатягата, който бил убит от автомат за безалкохолни напитки, който се катурнал върху него докато пичът се опитвал да изтръска без пари кутийка сода. ))
                              =================================================
                              Когато кактусът опре до кокала ))
                              Номиниран за награда Дарвин за 1982 г. Непотвърдено.
                              (Февруари, 1982 г. Аризона). "Пустинните стрелци" стреляли по аризонските кактуси сагуаро толкова често, че този "спорт" бил обявен за углавно престъпление. Нарушителите рискуват глоба от 100.000 долара и три години в затвор. Но това не спряло стрелците като 27-годишния Дейвид, който се опитвал да впечатли приятелите си като открил огън по кактус сагуаро през 1982 г. в Аризона.
                              Той бил убит, когато кактусът паднал върху него.
                              Според сведенията, той стрелял два пъти с 16-калибрената си пушка по 27-футовия кактус и започнал да вика "Дърво! Пада!" )) Имал време само за първата сричка преди 23-футовата част от трънливото растение да се сгромоляса и да го смаже под бодливата си кожа ))
                              ===============================================
                              Влак на мисълта ))
                              Номиниран за 1994 г. Потвърдено.
                              (Септември 1989 г., СССР). Съветският Съюз е дом на все повече "психари" и "медиуми" (и прочие "врачки" - бел. прев. ). Един от тях, E. Frenkel, бил убеден, че може да използва силите си да спира превозни средства по пътя им. Той вярвал, че "при необичайни обстоятелства и пряка заплаха за организма ми, всички мои сили ще преминат към действие".
                              Frenkel започнал от малко - тук велосипед, там автомобил - като преминавал към все по-тежки превозни средства. Накрая, той се решил на ултимативния тест за психоспособностите си: щял да спре движещ се товарен влак.
                              Машинистът на (избрания от психото) влак видял Frenkel да захвърля куфарчето си настрани и да стъпва на релсите с вдигнати ръце, приведена глава и изопнато/напрегнато тяло. Машинистът включил аварийните спирачки, но било твърде късно.
                              Медиумът се "самопсихирал" )) [На английски звучи по-яко: The mentalist psyched himself out].
                              ===============================================
                              Рискована възстановка ))
                              Номиниран за 1993 г. Непотвърдено.
                              (23 октомври 1993 г., Илинойс). Полицай се опитвал да покаже на свой колега как техен приятел (трета "фуражка" няк'ва - бел. прев.) случайно се самоубил, като възстановявал "стрелковия инцидент" една седмица след това. Но, макар и ветеран от 20 години, той забравил да изпразни своя Магнум .357 и се наранил като се гръмнал в стомаха. Умрял в катастрофа докато шофирал към болницата ))
                              Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X