Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Надморска височина на nuvi 255W

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Надморска височина на nuvi 255W

    здравеите

    Не мога да разбера от описанието дали nuvi 255W дава информасия за надморска височина при оприделяне на координатите или дали въобще дава подобна инфо.Ако не кои от моделите на Garmin дава такава информация

    благодаря предварително

  • #2
    До: въпрос за nuvi 255W

    Показва надморска височина когато задържиш натиснат сигнала в менюто няколко секунди (докато се покажат сателитите).
    След като изкара връзката със сателитите показва и височината.
    Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

    Коментар


    • #3
      До: Надморска височина на nuvi 255W

      колега не те разбирам какво значи да задържа сигнала натиснат докато се появят сателитите

      Коментар


      • #4
        До: Надморска височина на nuvi 255W

        Първоначално публикуван от SW1.6CVVT Преглед на мнение
        колега не те разбирам какво значи да задържа сигнала натиснат докато се появят сателитите
        На началния екран на програмата, там където ти показва силата на gps-сигнала, си поставяш пръста върху показателя на сигнала и задържаш няколко секунди.
        [URL]http://doglickingscreen.com/dog.swf[/URL]

        Коментар


        • #5
          До: Надморска височина на nuvi 255W

          Показва я ама... не е баш реалната...
          [B]Videos of [U]Vidin[/U], the [U]Vidin-Calafat bridge[/U] and the [U]region[/U] - here: [URL]http://www.youtube.com/user/gusterbo[/URL][/B]

          Коментар


          • #6
            До: Надморска височина на nuvi 255W

            Странно ... "преди малко питахте - сега вече знаете..."

            Надморска височина няма - има относителна височина спрямо предварително определени геодетски дадености отговарящи достатъчно достоверно за местноста и приети и обявени за ползване и референция към геоида.

            Това което отчита апаратът ви е височината спрямо елипсоида с датум WGS84 !!! С доста груб алгоритъм и е почти достоверен и приет за ASL или MSL термини (или височина по GPS), които от своя страна са абсолютно неизползваеми за корабоводене и т.н. .....

            Това което имате под израза "баш" е по-скоро очакваната кота - зададена и определена по правилата от първият ми параграф. За нея има поставени на доста места (общински и публично важни сгради) обикновено метални болтове с кота или височина на мястото. Ако се намирате до такъв репер и разполагате с барометричен алтиметър е възможна еталонизация и ползване за къс по време преход и актуална индикация при постоянност от климатична гледна точка. Строга и строина математическа зависимост няма м/у тази височина и GPS показаната! Даже и при правилно калибриран барометричен алтиметър ще има разлики с течение на времето и промяна в климатичните условия ......

            Еееее.. възниква спонтанният въпрос - "За какво ми е тогава изобщо?!" Е, .... те и Гармин сигурно така са мислили и затова е забутано на "такова място" тази данна. За целите за които е предназначен този тип апарат му е достатъчно , а предполагам и за вашите.

            Друга работа е, ако ще е необходимо водене на въздухоплавателен съд - там се използва винаги радио-контакт и калибриране на барометричният алтиметър по QNH. Така алтиметърът става акуратен и с точност под 1 фут във вертикално отношение и се "заобикалят" коретно изведнъж всичките по-горе поменати подробности по земе-геометрията и особенностите на климата.

            За протокола: приетата наша "надморска височина" никога не ни е била граница на територията на наши владения, като пък и геореференцията (модела в основата й е едноименен) ни е приета "странно", невежо и не по време и мнение на виден и многоуважаван от цял свят и мен учен, астроном и геодет.

            Дано съм бил в полза, Цецо.
            Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:

            Коментар


            • #7
              До: Надморска височина на nuvi 255W

              А?

              Аз съм с 255W, от Видин съм - около 35м н.в., но апаратчето ми показва или +75, или -7, или нещо между тях...
              Е, вярно е, че това включва и пътите когато е било на GPS-симулатор...
              Последно редактирано от guster; 15-04-09, 15:48.
              [B]Videos of [U]Vidin[/U], the [U]Vidin-Calafat bridge[/U] and the [U]region[/U] - here: [URL]http://www.youtube.com/user/gusterbo[/URL][/B]

              Коментар


              • #8
                До: Надморска височина на nuvi 255W

                Летях , приятели до Израел с нуви 255W .Показваше през цялото време височината .Самолета закова на 10 660 , а на въздушните ями отчиташе пропадането . Височината я определя по точно колкото по добър обхват има нувито и нее обвързана с картата и изобари разни . Верваите ми , ползвал съм го и с парапланера......ммм чудно . Бат Съни - доволен от 255W .

                Коментар


                • #9
                  До: Надморска височина на nuvi 255W

                  Не че много разбирам, но да съм на всяка манджа мерудийка. След като едно просто устройство може да каже къде се намирате двуизмерно с 3 отправни точки, не е ли логично да може да ви каже къде сте и триизмерно с 4 и повече точки?! А за господина Цеци мога да кажа, че много сложни думички не правят едно умно изречение. За момчето от Видин мога да споделя, погледни нувито кво ти говори!!!
                  Сам каза че си на около приблизително 35м н.в., а нувито ти обяснява точност до..... При положение, че има непрекъсната връзка м/у сателитите кой къде е няма как да ти даде кофти информация. Всичко си е до крайното устройство. А и незнам пък на кой му е притрябвала надморска височина в навигация. Все пак още не сме стигнали в ерата на вертикалните магистрали или магисралите на 20-30 нива като в някой научно-фантастичен филм. Погледнете в сайта на Гармин там си има устройства за всичко и за височина и за дълбочина и за наблегане. Ама ние сме си българи трее да ловиме маймуни с трици. НА който му зе занимава с нещо просто трее да се бръкне по-дълбоко.

                  П.С. Без лоши чувства.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Надморска височина на nuvi 255W

                    И аз без никакви лоши чувства!

                    Никога не съм имал претенцията да съм умен - просто се опитах да адаптирам максимално разбираемо осмисленото вече от мен с минимум термини и чуждици. Темата може много да се увеличи по обем за да се достигне до правилни изводи. Затова ще приведа само един малък и ясен пример (или по-точно аспект по питането-тема).

                    Та упоменатият модел показва височината спрямо заложеният модел (WGS84). Моделът е почти винаги доста под приетата наша кота-0. От там следват и не съвсем коректните сметки на "линейната" скорост по равно място или без значителна промяна във височината по пътя! И т.н. и + ++ "странни" факти покрай тези апаратчета.

                    Иначе погледнато - гр. Видин не е на устието на р. Дунав, нали?! Следователно е на по-високо от мястото на вливане - Черно Море. Обективно погледнато - Черно Море от своя страна е отточно море и изтича през протока Босфора. Следователно, ако някаква точка след Босфора е кота-0, то е повече нормално в гр.Бургас да e по-високо (има подобна тема), както и гр.Видин следва да е на още по-високо (този топик). И всъщност коя е надморската височина ... - това е началото и основното питане. Един малък цък в който не съм писал аз. На фона на постноватата информация там - моят предишен постинг си е направо отговор-обяснение. Дано да не сложно ...., но обяснението и обосновката е продълговата и ще се "оформи" сложновата.

                    С най-добри пожелания и дано съм бил ясен и в полза, Цеци.
                    _________________________

                    Сега и ако сте разбрали за какво пиша - прегледайте още един път предишният ми постинг ..., може да откриете смисъл и логики.
                    Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X