Виж пълната версия : Garmin Nuvi 660
Здравейте колеги. Купих си новичък навигатор и искам да знам има ли някои от вас такъв ? Вчера го разучавах и имам въпроси по него ? От Геотрейд ми дадоха и допълнителна карта на SD 128 с BG map в нея на цена 130лв. Обаче когато я активирам да чете от нея и не ми рутира маршрути. Рутира само по картите въведени в софтуера му който е вер.9
Направи ми и друго впечатление.....ако изменя в движение зададения маршрут не ми прекалкулира нов ??? А в данните за 660 пише ясно че трябва да прави това...малко се притесних защото това е важна функция! Иначе е супер приборче...
исках и да попитам тази ваша карта по добра ли е от тази на Геотрейд и ако да би ли работила тя с това Нуви 660 в рутиране и калкулиране на маршрути?
Благодаря предварително и ще се радвам ако Събин ме поосветли по въпроса...за което ще почерпя !
искам да кажа на всички имащи модел 350 че безплатно в офиса на Геотреид качват говор на Български ...но само за този модел! за другите се чакал софтуер..
link : http://www.geotrade.bg/uploads/files/file_36.pdf
Чавдар (V93)
06-01-07, 15:04
Направи ми и друго впечатление.....ако изменя в движение зададения маршрут не ми прекалкулира нов ??? А в данните за 660 пише ясно че трябва да прави това...малко се притесних защото това е важна функция!
...
Разгледай си настройките на рутирането. На моя (Map 60csx) има настройка "Off route recalculation" с опции Automatic, Prompted и Off.
Щом твоят може да ти рекалкулира, то ми прилича на изключена рекалкулация. Настройките може да се казват по-различно, но би трябвало да има възможност за тях.
Нощес изтеглих по препоръка на Сабин в лаптопа си : nRoute от Garmin и когато го пуснах да се инсталва ме изненада....
previous Sauth African city select installation not found !!! setup will terminate.
а тегленето си мина без проблем .. :idea:
относно настройките за рутирането..има само 3 и няма как да се объркам....зависело и от какво средство за движение съм избрал...кола мотор пешоходец камион такси итн...
избрал съм кола...
кво му става незнам ?
качих му руски говорен навигатор...работи с него...като звук...ще опитам днес звук БГ навигатор да го взема от модел 350 на едно приятелче и да го кача на 660 ...може и да не стане...но може и :idea: да стане...знам ли? Или няма да изговаря най вероятно всички неща за 660 а само познатите за 350 ...предполагам.
забравих да ви кажа ...цената за nuvi 660 ....1408 лв с ДДС
сега изтеглих : POI Loader вер. 2.3.2 от 21.08.2006 мога да го кача и в навито освен в лаптопа...но още се чудя какво точно върши и за БГ ще е полезен ли?
Чавдар (V93)
06-01-07, 17:09
относно настройките за рутирането..има само 3 и няма как да се объркам....
...
кво му става незнам ?
Мисля, че се изяснява какво му става. В ръководството ти (на стр. 13) пише следното:
Ако текущият маршрут, по който се движите, е единствената разумна опция, нуви може и да не изчисли нов маршрут.
Т.е. твоят уред си има собствено мнение по въпроса дали и кога да преизчислява маршрута и, ако намери за ненужно, може и да не го напранви. :lol:
сега изтеглих : POI Loader вер. 2.3.2 от 21.08.2006 мога да го кача и в навито освен в лаптопа...но още се чудя какво точно върши и за БГ ще е полезен ли?
С това програмче можеш да си заредиш в ГПС-а твои "Points of interest". Записваш си твои точки, които си отбелязвал, в gpx file и с POI Loader ги качваш в приемника.
alex_markov
06-01-07, 20:04
... От Геотрейд ми дадоха и допълнителна карта на SD 128 с BG map в нея на цена 130лв. Обаче когато я активирам да чете от нея и не ми рутира маршрути. Рутира само по картите въведени в софтуера му който е вер.9...
До колкото разбирам (май Не много;)) вградената карта на Гармин е с по-висок приоритет и трябва да я изключиш за да започне рутирането по картата на Събин (която са ти дали от Геотреид), това става от менютата на картата в ГПС-а (нямам точно този модел)
Точно така. Трябва да изключиш гарминската карта за да рутира по моята. Ако си направил маршрут преди това, натисни стоп и след това пак направи маршрут. Незнам за нювито, но зумото трябва доста да се отдалечиш за да преизчисли маршрута. Ако маршрута ти е създаден с пусната гарминска карта и после си я спрял нищо чудно че не го преизчислява.
Ивай в предвид че гармин нюви и зума са много нови уреди и нищо чудно да има и някой бъг. Поне за зумото, каквото имах - намерих 2.
Дебни в гарминският саит за ъпдейти.
nRoute не мисля че ще работи с nuvi 660, освен ако не може да ти направи ком порт през блутута, нещо което видях че зумото може да направи, но така и не остана време да го тествам.
Знам от къде се изключва....видях отметката...значи с модел 350 правехме експеримента предния ден, преди да купя моя...и прерутира незабавно...щом мръднеш от пресечката и почва прекалкулейтинга....а моя непожела...нямам добър спомен дали съм задал рутиране по БГ картата или дали по оргиналната...искам да питам събин...сега БГ картата е в чипа...а мога да я метна вътре в паметта...да го правя ли ???
Хванах и аз един бъг.....на едно място в менюто пише да следвам инструкцийте на екрана..но такива няма...и от там се излиза с загасване на навигатора
Touch Screen...трябва да прекалибрира Тъч скрийна за да работи правилно...пише си...натиснете и следвайте инструкцийте от екрана !!!...така де ама ги няма...и там излизане няма...само гасене !
....иначе го разцъках..телефона му излиза и работи...качих му нови нещица но общо взето има много малко за него....за да не кажа нищо !
Събине след като картата е твоя...радвам се за което...може ли да ме впишеш за ъпгрейд при теб ???
ако си идвал на Траяла на Ивайловград тая година сме се виждали...
относно точките на интереси...намерих един сайт в нета които дава фул инфо точно за тоя модел Nuvi 660....въпроса е как да позная мойте данни в навигатора ли са по нови или тия в сайта...в нувито гледах в "абаута" и там нищо не е описано за тия POI innteres point. Но се поразчетох по яко и сега съм в час като изключим това че незнам кое е новото и кое старото ??? данните в тоя сайт за някои неща са от 03.01.2007 съвсем топли и е фри...иска само регистация в самия саит.
ето линк : http://www.poihandler.com/doc/Garmin_POI_Manual.pdf
изтеглих и качих в лаптопа си POI loader и сега чакам само да намеря нещо горещо !
Каквото науча ще го пиша тук защото много от вас ще подновят навигаторите си и инфото ще им е добре дошло !
п.с дават му от 3 до 7 часа да работи на батерия която не се сменя (вътре монтирана е трайно) литиево йонна и след фул заряд работи цели 8 часа и тогава клекна...незнам как се процедира ако се наложи тая батерия някой ден да се сменя...адски гаден миг ще е!
Преди да стигнеш до смяна на батерияра ГПС-а ще е остарял олкова много че ще се продава за 400лв ;)
Аз имам един quest на 3 години и е с перфектна батерия. Гармините за изключително качествена техника! В абонамента си включен естествено.
Моята карта не може да я сложиш на приемника без да изтриеш оригиналната. Ако ти е ужасно важно да го направиш, може и стане по един лесен начин ама незнам дали няма да има странични ефекти. Има и нормален начин да се направи пакет с моята и гарминската карта на едно, но компилацията и качването на пакета ще отнемат 2 часа и само аз мога да го направя, което автоматично ти отрязва вариянта за получаване на нови версии по стандартният начин и цена.
едно врабченце ми каза и как...копирам основната инфо от Навигатора на лаптопа в папка..копирам там и твоята и....после готовия пакет го връщам в навигатора.....
поне такива са инструкцийте....от GARMIN , може би да се наложи да махна тяхния мап за БГ..предполагам че е отделен фаил...
и после след всеки твой ъпгреид трябва да повтарям операцията...а твойте ъпдейти на колко време излизат ???
е ако има нещо за което незнам ....що да не си платя..човешко е !
имам едни 10 тина систем админа и усилено се занимаваме с нет и компютри ...но може това да е нещо спесифично...с такова за сега не съм се сблъсквал...
но с малък хелп от теб може и да се справя а няма да е лошо да му направим и един тест с теб на това nuvi ,мисля че ще си много полезен !
внимание! Който използва долупосочените методи може да загуби оригиналната(Гарминската) карта на България и Европа! Ако си загубите и жълтото листче, което идва с пакета няма начин да ви се възстановят европейските карти и ще трябва да си закупите друг пакет за около 300лв!
Това което сте намислили не ми е ясно как ще стане, но тествайте - няма лошо - така се раждат новите методи ;)
Слабо вероятно е да стане ако гарминската карта се казва gmapsupp.img, защото и моята така се казва.
Погледни в директория /garmin/ на устройството което отговаря на вътрешната памет.
На мен идеята ми за тест е да преименувам моя фаил или оригиналния на gmapprom.img. Това е име което гармин също ползват, но за вградените карти на други приемници. Това е единственият лесен начин да комбинираш 2-те карти на вътрешната памет. Може да има и един фаил bmapsupp.img който ти е базовата карта на света.
едно врабченце ми каза и как...копирам основната инфо от Навигатора на лаптопа в папка..копирам там и твоята и....после готовия пакет го връщам в навигатора.....
Виж горният ми пост.
поне такива са инструкцийте....от GARMIN , може би да се наложи да махна тяхния мап за БГ..предполагам че е отделен фаил...
Не всичко е на един фаил
и после след всеки твой ъпгреид трябва да повтарям операцията...а твойте ъпдейти на колко време излизат ???
Всеки месец.
Ако всичко е на един фаил в карта Гармин дори и да преименуваме твоята карта няма ли да се сбият данните вътре ??? Ше станат 2 пъти БГ (то не че има нещо в техното ама София стига...). Събине, а по твоята карта рутиране и препрутиране на маршрута става ли ??? Кога ти е удобно да се видиме....мисля че 2 глави заедно ще измислят повече от една...
кратки цитати с превод :
Can I load more than one CSV file of POI?s onto the unit?
Може ли да кача повече от един CSV файл на устройството?
More than one CSV file of POI's can be loaded onto the unit as long as all of the CSV files are loaded at the same time. If one CSV file is loaded to the unit and then another one is loaded using the POI loader software, the unit will overwrite the existing POI's with the ones being loaded by the software. An easy way to work with this is to put all CSV files onto the same folder on your computer so that they are all loaded together. This way it is possible to load more than one set of POI?s.
могат да бъдат качени на устройството при условие че са качени едновременно. ако един CSV файл е качен и после друг е качен чрез POI програмата устройството ще смени съществувашия файл с този който е качен след него с програмата. Лесен начин да се справите е всички файлове да са в 1 папка в компютъра така че да се качат едновеменно.
(...може би това се отнася само за POI данните който ще се качват, а може би е еквивалентно и за MAP..кой знае??? )
БИХ ИСКАЛ ДА НАПРАВИМ ТОЗИ ОПИТ ЗАЕДНО !!!
...да не забравяме че имаш доста по богат опит от мен в областа на навигацията.....за сега съм си лаик но упорит. Искам да му ползвам възможностите на тва приборче .... а не да ги имам и да ги гледам и да се дразня че са мъртви...
Разгледали оная карта с интересните POI неща за която дадох по горе линк? Ще чакам съвета ти по нея...
Мислил ли си по въпроса да предоставиш твойте данни (с/у подходящо заплащане от тяхна страна разбира се) на GARMIN с което тоя проблем работа с две карти би отпаднал ??? Ще се работи много по лесно само с вътрешната памет и няма да стават объркваций с което би облвкчил хиляди потребители на тая услуга....те имат доста сериозни намерения в тая област и биха стигнали до финансов договор с теб по въпроса!
(...може би това се отнася само за POI данните който ще се качват, а може би е еквивалентно и за MAP..кой знае??? )
аз знам - само за POI е!
Мислил ли си по въпроса да предоставиш твойте данни (с/у подходящо заплащане от тяхна страна разбира се) на GARMIN с което тоя проблем работа с две карти би отпаднал ??? Ще се работи много по лесно само с вътрешната памет и няма да стават объркваций с което би облвкчил хиляди потребители на тая услуга....те имат доста сериозни намерения в тая област и биха стигнали до финансов договор с теб по въпроса!
Не виждам нищо сложно да ползваш една картичка за памет в ГПС-а ти :shock: още повече че си толкова навътре в компютърните неща ;)
Когато има 2 рутиращи карти на една местност ГПС-а използва тази с по голям преоритет, в случая гарминската(което мисля че може и да се смени).
Сабине разбрах те....знам за приоритетите на вътрешната памет ! Проблема е друг....че задавайки маршрути в паметта трябва да има някои вместо мен да помни къде съм ги задал....в вътрешната карта или във външната...и това създава неудобството ...ако случайно забравя да включа или изключа нужната карта и...........при команда "Go" следва...нищо....от там замисъл...в коя карта си бе та не тръгваш...от там меню....ровиш...променяш излизаш пак задаваш адрес...пак "Go" и едва тогава тръгваме....
е за тоя тип неудобство говорех .... :lol:
Ясно, ама това е заради бъг във софтуера на Гармин, който ще оправят. Принципно независимо какво си направил и задал като маршрут, ако малко се отклониш от маршрута трябва да го преизчислява.
Бизнеспарка София Младост и гр Лом са бели полета....засега
Въпрос към Сабин....мога ли с това Нуви да записвам трасета с помоща на Джипиеса за да ти давам инфо за пътища които ги няма в картите ??? Ако да....някакъв пример възможно ли е да ми дадеш...поне начален ?
PinochetBG
10-01-07, 12:02
4x4, ако затриеш гарминския City Navigator NT v.9, мисля, че мога да помогна с v.8, че v.9 я чакам да дойде още (ужким всеки момент). Все пак ти препоръчвам преди опита да го свалиш и запишеш на нотбука. Ползвай MapSource на Garmin (recive from device). Поне на Nuvi 350 ставаше.
Аз ползвам една BG карта на Георги Йорданов, за нея ли говорите? Имам доста забележки към нея, но все пак човека се е постарал и аз съм го насърчил с това, че си я купих, а не я изкопирах пирадски...
П.С. Нищо не пречи да запиша един малък отрязък от версия 8 и да ти го пусна на имейла да видим дали ще работи при теб...
Стига да имаш желание разбира се....
Въпрос към Сабин....мога ли с това Нуви да записвам трасета с помоща на Джипиеса за да ти давам инфо за пътища които ги няма в картите ??? Ако да....някакъв пример възможно ли е да ми дадеш...поне начален ?
ами то нюви-тата май не може да записват тракове :? ама не съм 100% сигурен...
4x4, ако затриеш гарминския City Navigator NT v.9, мисля, че мога да помогна с v.8, че v.9 я чакам да дойде още (ужким всеки момент). Все пак ти препоръчвам преди опита да го свалиш и запишеш на нотбука. Ползвай MapSource на Garmin (recive from device). Поне на Nuvi 350 ставаше.
Аз ползвам една BG карта на Георги Йорданов, за нея ли говорите? Имам доста забележки към нея, но все пак човека се е постарал и аз съм го насърчил с това, че си я купих, а не я изкопирах пирадски...
П.С. Нищо не пречи да запиша един малък отрязък от версия 8 и да ти го пусна на имейла да видим дали ще работи при теб...
Стига да имаш желание разбира се....
Няма да работи. Тя е отключена замо за твоят ГПС и не става да се копира. V9 DVD-то го имам, но няма да помогне на никой който нямам жълтото листче което идва с GPS-а ти. То е уникално за всеки GPS и чрез него отключваш версията за която е ключа. т.е. ако имаш листче за 8ма версия с която ти е дошъл GPS-а примерно не може да отключиш 9-та, но има един пиниз. Ако не си си регистрирал продукта на гарминският саит и го направиш сега, ще ти дадат ключ за 9та версия. това са го направили за хора дето са си купило застояли ГПС-и, че да не са прецакани.
.... мога да помогна... Nuvi 350
даи ми фаила за воис на БГ че имам двама ама толко сериозни приятели че и двамата са в провинцията за дни наред и няма откъде да я взема за да я кача и видя ще тръгне ли 660 с говор от 350 и ако...какво няма да изчита примерно ???
така че ще те моля да ми метнеш фаила....остави ми на лично някакви координати на ICQ моля те...
ако имаш разбира се БГ воиса....
PinochetBG
11-01-07, 10:10
Сабине привет,
Имах предвид друго, но явно не съм се изказал правилно. Това за уникалния номер на Гармин е така и е нормално. Номера от версия 8 не става за версия 9 в това никой да не се съмнява :).
Имах предвид ако случайно 4х4 си затрие версия 9 да му направя имидж на версия 8 (казах, че още чакам версия 9) и да му го дам да си го качи. Това съм го правил от моя c320 на nuvi 350 на един приятел. Стана без проблем. Затова предположих, че и на 660 няма да е по различно. Изобщо не става въпрос да правя копие на двд-то. Не е редно най-малкото. Просто беше резервен вариант, ако съвсем случайно се сгафи нещо.
Под "да му направя имидж" имам предвид да селектирам всички европейски зони през Мап Сорса и като "изплюе" готовия .img файл да го качи на nuvi-то, както вече казах съм го правил преди на 350.
Затова предложих да направя един малък файл (само една зона, Гърция примерно) и да пробваме.
4х4,
нямам аудио файла, но ако пишеш до геотрейд би трябвало да ти го пратят безплатно, поне така твърдят (ако е закупен от тях gps-а). Съвсем скоро трябва да се появи и на сайта на гармин като ъпдейт.
Ха. много интересно. Значи казваш, че си качил карта отключена за твоя ГПС на ГПС-а на приятел без да я отключваш за неговият(т.е. не си въвеждал никакви номера които идват с неговият ГПС в твоят мапсорс) така ли? Това не трябва да е възможно, защото всеки гпс си е със собствен код за отключване. Много интересно.
PinochetBG
11-01-07, 14:52
Ха. много интересно. Значи казваш, че си качил карта отключена за твоя ГПС на ГПС-а на приятел без да я отключваш за неговият(т.е. не си въвеждал никакви номера които идват с неговият ГПС в твоят мапсорс) така ли? Това не трябва да е възможно, защото всеки гпс си е със собствен код за отключване. Много интересно.
Мап Сорса прави файл за моя gps (c320), качвам този файл на sd card, слагам тази sd card в nuvi-то и са бачка без проблем, програмата не прави разлика, защото го прави за моя garmin c 320. Скоро ще си купя nuvi 360 и смятам да запазя продуктите (копия) и ще пробвам изцяло, но съм убеден, че не би трябвало да има проблеми. Ако се слагат нещата на sd card, а не във вътрешната памет няма как да хване на какъв gps (garmin) се слагат. Ако се опитваш да слагаш в паметта на продукта, може би детектва самия продукт и затова да не е ставало при вас.
Не работи така системата. Гарминската карта е заключена на само на PC-то но и самата карта на SD-то е кодирана и може да работи само на ГПС-а за който е отключена с 25 цифровият код. Ако при теб това нещо работи, то това е изключително интересно как точно се получава, защото досега не съм чувал подобен случай. Изтествай го и ще видим.
Това е говорим са City Select картите нали? Защото Metro Guide-а не е заключен и с него проблеми няма да се копира.
PinochetBG
11-01-07, 15:59
Не работи така системата. Гарминската карта е заключена на само на PC-то но и самата карта на SD-то е кодирана и може да работи само на ГПС-а за който е отключена с 25 цифровият код. Ако при теб това нещо работи, то това е изключително интересно как точно се получава, защото досега не съм чувал подобен случай. Изтествай го и ще видим.
Това е говорим са City Select картите нали? Защото Metro Guide-а не е заключен и с него проблеми няма да се копира.
Да за city select-a говорих, толкова си убедителен, че чак започвам да се съмнявам :), какво съм правил. Ще му звъна на моя човек, че е от провинцията и го правихме преди около година близо, да не би аз да бъркам нещо...
Но мисля че така беше, ще му звънна и ще пиша пак, а сега се сещам че имам още един приятел с nuvi 350, тези дни ще му го взема и пак ще пробвам...че ми стана интересно и на мен даже да ли не бъркам аз, а мисля и на 4х4 да му пусна едно файлче да пробва, стига само да потвърди че е навит....
да от Геотреид е купен , но имат воис БГ безлатно само за nuvi 350 а за моя 660 нямало изобщо....невиждам къде е разликата като машините са идентични....да в 660 има повече неща но те са блутът и дрън дрън + по голям дисплей...затова исках от БГ Войс за 350 да го метна в папката на 660 и да видя кво ще стане...ще ли тръгне или не...99 % гарантирам че ще проговори...
от нета си изтеглих воис Руски и го качих ...работи си отлично.
Изтегли си воис за 350 и го качи на 660 да видиш дали са съвместими. Иначе този воис дето е за 350 е бета версия и се доизкусурява. Щом го направят фаинал ще се появи и за другите, но дето викаш ти най вероятно са съвместими.
PinochetBG
13-01-07, 18:16
Привет,
значи от по-предните ми постове грешката е моя, правил съм наистина запис, но това не е било през мап сорса, а директно copy на .img файла на българската карта. Заблудил съм се, защото беше отдавна и мислех, че е било на Eвропа. Това, което съм направил наистина си бачка на nuvi-то без проблеми, но не е това, за което говорех. Все пак ще пробвам тия дни да запиша един малък .img файл на v.8 и да го кача на nuvi-то, за да видим каквo ще стане, но резултата май ще е този, за който говори Сабин.
Ще пиша пак...
Поздрави!
Сабине немога да си дръпна войса за 350...защото като се подкача и ми познава че модела ми е 660 гадинката !!! а там опция да го флашна в 350 няма....единствения вариант е моите двама любими приятели на които аз казах за БГ воис на 350 да ми го дадат да си го копна в лаптопа и от там да го метна в папката на моя....
а ни един от двамата скоро няма да е в София...макар че и двамцата са от тук...
малшанс !
Здравейте излезе нов софтуер за Нуви 660 вер.3.20 с нея се оправиха 2 сериозни бъга...качва се лесно след като си свалите инсталатора предложен от Гармин
версията за звук на БГ за модел 350, качена на модел 660 не работи и не тръгва !
От 28.01.2007г. има BG звук и за Nuvi 660.
http://www.geotrade.bg/news.php
Мерси колега...утре съм там при тях да видя защото в сайта на Гармин няма нищо по въпроса ?
А някой да знае нещо по въпроса за картите за навигация на Мерцедес S класа 2004 - 2005 ???
Вече съм с нов български глас в Нувито...работи си макар и малко смешно да произнася разните неща :) отделно ъпдейтвах БГ картата защото бях с декемврийска версия....чух че скоро Сабин ще вади новата...ама кога това не разбрах ?
И едно друго инфо от днес имам, че следващите навигатори ще имат кирилизация за текста на менютата ...късметлий ще са тия с новите, а за нашите модели до сега казаха че...няма да стане :(
Интересно...много даже, днес купих ново nuvi 660 за един приятел във Варна и като го настроивах видях че версията му е 3.30, а моята след ъпдеит от сайта е 3.20 :mad::mad::mad: а сега де? Дали двете имат разлика и къде ли е тя? Как да кача 3.30 на моя :?:
Някой чул ли е нещо по тоя въпрос ???
Дано някой да отговори скоро.При разлика на закупуването един месец- разлики!!!?
Събине, мисля че ти най добре би трябвало да знаеш каква е тая разлика във версийте и да се изкажеш нещо.......:confused::confused::confused:
Предполагам че Геотреид имат и слагат версия която още не е излязла официално.
В сайта на Гармин е излязла вер. 3.50 за Нуви 660.
Здравейте колеги. Купих си новичък навигатор и искам да знам има ли някои от вас такъв ? Вчера го разучавах и имам въпроси по него ? От Геотрейд ми дадоха и допълнителна карта на SD 128 с BG map в нея на цена 130лв. Обаче когато я активирам да чете от нея и не ми рутира маршрути. Рутира само по картите въведени в софтуера му който е вер.9
Направи ми и друго впечатление.....ако изменя в движение зададения маршрут не ми прекалкулира нов ??? А в данните за 660 пише ясно че трябва да прави това...малко се притесних защото това е важна функция! Иначе е супер приборче...
исках и да попитам тази ваша карта по добра ли е от тази на Геотрейд и ако да би ли работила тя с това Нуви 660 в рутиране и калкулиране на маршрути?
Благодаря предварително и ще се радвам ако Събин ме поосветли по въпроса...за което ще почерпя !
искам да кажа на всички имащи модел 350 че безплатно в офиса на Геотреид качват говор на Български ...но само за този модел! за другите се чакал софтуер..
link : http://www.geotrade.bg/uploads/files/file_36.pdf
Здравеи. Искам ако може да те питам нещо лично относно GPS Garmin Nuvi 350 Icq-to mi e 287188206
Здравеи. Искам ако може да те питам нещо лично относно GPS Garmin Nuvi 350 Icq-to mi e 287188206
даи оторизация и ме питай :lol:
Излезе новия ъпдейт за Nuvi 660 вер. 3.60 ....хайде закачвайте кабелчетата момчета :lol::lol::lol: през webudatera и да видиме кво е новото?
Излезе нов ъпдейт за Nuvi 660 версия 3.80 , а има и отделно ъпдейт за блутъта на Нувито. След като го изтеглих и него вече телефона в комбинация с Нувито не ми забива. Досега забиваше след като дам "Ансуър" . Блокираше си с кеф, мислех че е от телефона, защото той забиваше в комбинация с Нувито, ноооо сега вече не го прави :lol: ! Което ме кара да мисля че проблема е бил в Нувито....
gkostadinov
17-07-07, 08:17
Аз имам Нуви 660 и имах проблеми с блутута също. При мен не забиваше на "answer", но често се Disconnect-ваше без да има причина за това.
Качих ъпдейта на Нуви-то, но и едновременно с това преинсталирах софуеъра на телефона и сега нямам проблем, или поне така изглежда.
Какъв телефон ползваш ?
ползвам Сони Ериксън W 800 i с уж добър софтуер в него
gkostadinov
18-07-07, 08:20
Нещата се поизясняват.
Аз ползвам същия телефон и имах проблеми с блутута. Пробвах с телефоните на жена ми и сина ми- Нокиа различни модели и те работеха без никакъв проблем.
Според мен или имаше някаква несъвместимост между телефона и гармина (което се е оправило след ъпдейта) или софтуеъра на телефона искаше принсталация.
Така или иначе направих и двете и сега всичко е ОК.
gkostadinov
18-07-07, 08:26
Искам да те питам нещо.
Можеш ли да изтриеш качена карта в Нуви-то (в GPS-а, не в картата) и как става това ?
Например качил си топографска карта и искаш да я махнеш. зададох веднъж този въпрос, но нямах приличен отговор.
Благодаря ти предварително.
gmapsupp.img е името на всяка карта , качена в гпс-а с мапсорс . Като я изтриеш и готово . Ако качиш нова , той (мапсорса) автоматично я заменя и пак е gmapsupp.img
здравеите всички смиатам да купя 660 може ли ниакои даси каже мнението и колко страни садаржа и кои дали може да задаваш с кола или камион и платен или неплатен път искаш да се движеш благодаря предварително
да, да и да.
Западна европа цялостно покритие, БГ, Гърция, Румъния, унгария са покрити "колкото да не е без хич"
Ето карта на покритието,
http://www8.garmin.com/cartography/mapSource/graphics/citynavNTEuro/coveragemap_europe.jpg
мерси много за отговора а нешто да знаеш за избор на кола и камион и платен от неплатен пат дали може да отделиа
Да има такава възможност. Друг е обаче въпроса това с камиона дали смята някакви мостове и тунели. Ако знаеш маршрут забранен за камион може да го тестваме.
оште веднъш благодаря sabin но мислих доста но не се сештам за такъв маршрут
добре купих си този 660 но се оказа без бг мениу дали ниакои знае дали има ниакаде бг и каде мойе да се изтегли благодаря предварително
Здравейте колеги (навигатори или гарминисти - както изберете :-) !
Преди 10-на дни си купих Nuvi 660 (заедно с картата на Събин), но до днес нямах възможност да се занимавам с него. Попрочетох ръководствата, поразгледах и какво пише из форумите... В картографията съм лаик, но общите постановки ми се проясниха в общи линии (е-е-е, ще се наложи да почета още доста...). Като всеки абсолютен новобранец и аз пращя от въпроси, но ще гледам да се огранича колкото мога.
Та-а-а, да започвам. Аз съм от гр.Раднево, който за съжаление не е картиран. Намирам се на 250-300 метра от околовръстния път, който е отразен в картата - до него имам точно 3 завоя (пресечки). Доколкото разбрах, Nuvi 660 не може да записва трасета, но може да запомня POI, а аз искам да си стартирам маршрутите от дома. Въпросът ми е - мога ли да си стартирам route от дома и чрез POI да стигна до позиция, която е "известна" на картата (околовръстния път)?
С какво мога да помогна, за да се картира Раднево? Ако е само до POI - няма проблем (и не съм мързелив), но не знам в какъв формат трябва да пращам данните (вероятно на Събин). Ако получа добри инструкции по въпроса, мога да свърша доста полезна работа, още повече, че няколкото пътя през града, показани на картата, са тотално неверни.
В сряда ще пътувам до Смолян и ще пробвам за пръв път Nuvi-то в "реална бойна обстановка". Ако забележа нещо интересно в поведението на машинката и достоверността на картата - ще го споделя във форума веднага след като се прибера.
Поздрави на всички!
Жоро
добре купих си този 660 но се оказа без бг мениу дали ниакои знае дали има ниакаде бг и каде мойе да се изтегли благодаря предварително
колега щом си го купил сега си го и ъпдейтни и избери бг в ъпдейта :lol: последната версия на ъпдейта е 4.2 закачващ кабелчето пускаш и си готов :wink:
Здравейте,
На нуви 660 може ли да се записват тракове? и ако може - как става?
Благодаря
благодаря ти много 4 x 4 ще пробвам как става :lol:
Има нов фирмуеър v. 4.10 !!
Свалих го и го инсталирах. Работи си...
Ако съм закъснял с инфото - извинявайте!
:-)
4x4 не можах да намеря бг меню дане говориш за гласова навигация? 2 когато работи работи перфекно поне за западна европа но понякога забива и иска да се изкючи от захранването и да се включи пак и така поне 3 пъти за 1200 км имали някои с такъв проблем и как да го реша? 3 какво означаеат цифрите в долния ляв ъгъл при рутиран маршрут? благодаря на всички.
До колкото ми е известно БГ меню за сега не може да се сложи на 660.
Някой вървят със БГ аудио а други не(може да се добави).
Аз лично имам 660( Т ) от преди 4месеца,сега не съм сигурен точно за кой вид версия говорите но моята е:
Software Version 4.60
GPS SW Version 3.0
Нещо не ми се вързва да имам някакви по нови версии от вас при положение че моят гпс не е от вчера.:?:
Здравей народе,викам и аз да се включа в тоя форум след дългото ми четене из всякакви страници из нета,и аз да дам моя принос и мнение.
Четох някъде тук дали може да се инсталира кирилизатор на нувитата които нямат.Засега отговора мисля че е твърдо не(освен ако не сте фенове на руския).Нещото което ме притеснява мене лично е че вие приказвате за версия на нувитата 3.10;3.30;4.10 любопитно ми е как така моето е 4.60 фабрично.И едно малко уточнение-Garmin Nuvi 660 ( T ) ползвам,версиите са ми следните,които изписва без да съм ъпдейтвал какаото и да е било:
Software Version:4.60
Audio Version:2.00
GPS SW Version:3.00
Bluetooth Version: 0.00 --> интересно защо е 0
П.С моля дайте директен линк от където си подновявате версиите на нyвитата да прочета и сравня версиите.
Благодарности от GALAXY
Ъпдейт се прави с програмката WebUpdater. Иначе тук има архив на всички версии:
http://www.gpsinformation.org/perry/nuvi/
Ъпдейт се прави с програмката WebUpdater. Иначе тук има архив на всички версии:
http://www.gpsinformation.org/perry/nuvi/
Благодарско,но ме притеснява как от преди 4 месеца мога да имам упдейт който реално е излязъл на пазара преди седмица две.Това супер много ме обезпокоява:?:
Нещо бъркаш? Последната в сайта на гармин е 4.70 (поне за която има линк). А за версията 4.60 - ъпдейтвщият файл(GUPDATE.GCD) е с дата 12.08.2008.
здр. отново.
Мога ли тук да пиша малко инфо за трафик контрола за нуви?
Ако не може да ми пуснете линк ,че немога да намеря каде :cry:
Благодаря предварително.