Виж пълната версия : Ozi CE 1.12.3 не чува Global Sat BT-338. Помощ!
Някой ползува ли SE LOOX 720+Ozi Explorer CE 1.12.3 + Global Sat BT-338?
Комбинацията Russa+BT-338 ми работи перфектно, но купих тези скъпи играчки специално за да мога да ползувам растерни карти.
Озито ми, обаче, изобщо не чува ГПС-то . Сложил съм СОМ8 и 38400 бод рейт, както препоръчват Глобал сат. Пробвах и всички други разумни стойности - 9600, 4800, СОМ5, СОМ6....., но не!
Дали не ми трябва друга версия на Ози? Други сетинги?
Само не ми казвайте, да си търся друг хардуер
Мноооого моля за помощ!
Да не би да забравяш да включиш Озито да си търси GPS . На най долния ред където има + и - и нарисувана папка има ботонче като гръмотевичка и GPS трябва да го натиснеш, след това пробвай различни com портове при мен GPS работи на com 5 и 9600.
Не мога да забравя, защото почти само това правя :D .
И на СОМ5 пробвах, макар че там пише BT UART.
При мен на com 5 пише BTOserial, пробвай от блутуута на покета да изтриеш GPSа и го пусни на ново да го намери. Някой път чакам и по 5 мин. Озито да зацепи с GPSa да ме позиционира/може би щото чака да прихване чист сигнал/, всички тези настройки между другото ги прави навън на открито, защото ако си в стая забрави да ти покаже нещо.
Да нямаш някаква програма, като GPSProxy която да държи порта?
Я пробвай с GPSGATE, има 14 дена пробна версия:
http://franson.com/gpsgate/
Инсталирай и направи нов virtual com port (com6) който е мапнат към com5 (gps receiver). Пусни ОЗИ към COM6 и трябва да бачка.
LOOX-а е дръвце и затова не се справя, виж дали няма по нов ROM?
А на Loox-a не трябваше ли да се изключи в операционната система някакво настройка да не оправлява гпс-а?
Сабине, благодаря.
Твоята бележка ме наведе на мисълта за решението.
Е, доста грубиянски го реших, но свърши работа :)
Мастър ресет и Ози на чисто. Захапа на СОМ6 и 38400.
Чак след това сложих Руссата.
Предишния път Озито го инсталирах след Руссата и може би тя е модифицирала нещо.
А тези карти дето ги правиш ти (чета за тях във всички форуми) в какъв формат са?
Garmin, но стават и за русса, но няма да работи ауторутинг-а които е голяма екстра. Може да ги ползваш с гармин QUE програмата, но за да работи с не гармински ГПС трябва да ползваш GPSProxy, което пък се оказа доста бъг-аво. Има тема по въпроса във форума.