Виж пълната версия : Какъв GPS софт да инсталирам на PDA?
Ами давайте идеи, линкове, програми. PDA-то е HP, GPS-а - Holux. Продавача на GPS-а ми каза, че за гарминския софт ми трябва някакъв преобразувател и ми препоръча Том-Том.
Венцислав Петров
27-03-07, 14:08
Все едно единственото което трябва да те интересува е не какъв софтуер можеш да си инсталираш а каква карта можеш да използваш. В този аспект единствената сериозна карта е тази на Събин а тя е само за Гармин... Ти гарминския софтуер можеш да си инсталираш но няма да работи защото търси гармински приемник. В тази връзка тези хора които правят GPSProxy твърдят че ще го направят така че да работи с новия софтуер на Гармин... Да се надяваме че ще е скоро... Дотогава единствения ти смислен избор е Гармин QUE със по-старата версия на картата на Събин. Том Том е само за пътна навигация и на практика карта на България няма и незнам кога ще има... нито каква... А GPS без карта си е като да го няма...
А Ози? Хайде де! Никой ли няма да подскаже? Знам, че много хора ползват ПДА за навигация. Толкова ли е секретно?
Венцислав Петров
27-03-07, 21:24
Ози става но там имаш проблем с необходимата ти памет... и нямаш рутинг...
Иначе всички които знам работят на 100% с Гармин...
Иначе всички които знам работят на 100% с Гармин...
Излъга!!!:p Митко Фулда е с ПДА!:D Той каза, че ПДА работи и с Гармин. Дайте ХЕЛП!!!!!!!
Венцислав Петров
27-03-07, 21:31
Севдо бе ти кога си ме чувал да разправям неща които не знам? Точно Митко (фулда) работи с PDA и с онова малко програмче което заблуждава GARMIN QUE че приемника е гармин... Само че (повтарям се) новия софтуер на Гармин не работи с това програмче... т.е. не можеш да го излъжеш засега. Митко има разбира се и ОЗИ но пак ще се повторя... Картата на Събин е единствената която може да осмисли GPS-а...
Единственото което може в момента е това което съм написал по-горе... а също и да чакаш дали и кога хората дето правят GPS проксито ще успеят да излъжат Гармин...
Даааа, неприятно! Добре! Вариант Б! Това: cf Que 1620 http://www.geotrade.bg/productslist.php?Brand=32
може ли да се купи в БГ и колко струва? И работи ли с новата карта? Освен това вие как живяхте досега като я нямаше новата карта???
Венцислав Петров
27-03-07, 21:51
Мен ако питаш това по средата е твоя избор но както си решиш. За това питай Събин...
Събинеееееееееее...............
Софтуери много....карти малко...
Route 66, Navigon, Destinator - ползват катри на Navteq
Картата на Navteq - подробна и перфектна за София, за страната - само основни пътища.
Том том - карта на Телеатлас..доста подробна и много трагична като точност. Както си караш и те кара да завиеш в гората...насред нищото.
Картата на Събин за Garmin Que и Mobile XT- най добрата за БГ...перфектна за София ( от оффроуд не разбирам - говоря за пътища) не много добре из страната ( пловдив, варна, бургас) ама ще я подобрим с общи усилия надявам се :)
Благодаря! Ценно инфо. Нещо повече за Ози?
Събинеееееееееее...............
Ами трябва да се появи всеки момент. От гармин (централата) бяха обещали за края на март. Незнам обаче колко ще струва??? Дано го пуснат и като OEM вариянт, т.е. без карти че иначе ще е дебела цената...
От щатите ако си го викнеш идва около 300лв, ама тук ще е сигурно +50-80лв отгоре (без карти).
160$ ми струва от USA :) тук ще има мито и ДДС...не се надявай на по малко от 400 лева според мен. В комплекта има едно CD с детаилна карта на USA и Canada ..City Nawigator 9 NT и още някакви талаши...някой ако има желания мога да го кача някъде за дърпане ама ме самнява да е нещо ценно :)
П.С "Очакваме продукта на пзара през м. януари 2007 година"
Това от сайта на Геотрейд. :)
Е аз говоря за внос в куфар ;)
Е мислех че става въпрос за Геотрейдската цена :)
И какво сега? Днес си купих нов Holux! Какво да го правя:frown:
Венцислав Петров
27-03-07, 22:54
Най-добре го продай и си купи Гармин... И другия път питай преди да купуваш...:wink:
Ами нали питах! Никой не каза нищо!
kokolighta
28-03-07, 07:21
Новата карта на Събин работи на Que-то без проблем така че Севдо трябва само да си качи Gps Proxy и всичко е наред.Поздрави
Disem като гледам темата май ще се отчаеш, но не го прави.
Аз ползвам ПДА и Холукс и съм си много доволен.
Програмите които ползвам:
Garmin QUE + Gps Proxy - Карта на събин и др.
Ози - военни карти и др.
Russa - карти на българия и рутираща София.
Стефан ERA
28-03-07, 07:45
Не си продавай машинката,даже да нямаш гарминовски приемник,без проблем се пренасочват портовете с GPS Gate или GPS Proxy и си ползваш всичко което намериш,за GarminQue,включително,може да си купиш и картата на Събин.За навигация в страната,мисля,че най добро,макар и неточно е ТомТом,за София ползваш Route66.Карти за Ozi има много,можеш и сам да си калибрираш,в нета лесно се намират 50 000-те карти на НАТО,които обаче да знаеш,че са вързани по ъглите по системата Европа 1950 и не са точни,трябва да си калибрираш сам 4-5 точки и ще имаш супер подробни карти на цяла БГ.За навигация по Европа,аз лично ти препоръчвам iGO,невероятно направен софтуер,но българия е само 2 магистрали и точка Видин,но за европа е перфектна,вкл. и Румъния.Има една много сладка програмка GPS Utilitys ,която пък е супер полезна,ако разполагаш с каква да е карта или снимка на района,може с четири кликвания да си привържеш картата и си готов.Въобще софтуер за GPS ако търсиш,пиши на едно лично,имам почти всичко,което си струва да се качи,събира се на 2 двд-та,но иска доста четене из форумите да се почувстваш в свои води.Не на последно място имай в предвид,че РУССА,това е навигационна система на руснаците,в момента е безсплатна,като интерфейс ми харесва повече от кюето на гармин и има преобразуваща безплатна програма от карти за кюе,така,че може ако искаш да имаш и напълно безплатен софтуер,рутиращ с легана карта на Събин,например.Успех
Венцислав Петров
28-03-07, 08:08
Новата карта на Събин работи на Que-то без проблем така че Севдо трябва само да си качи Gps Proxy и всичко е наред.Поздрави
Ей хора недейте го заблуждава Севдо, новата карта на Събин с цветните пътища НЕ РАБОТИ на Гармин QUE т.н. работи но няма цветни пътища...:!:
Руссата даже я купи един приятел за да я ползва и след всички мъки този софтуер не ни свърши никаква работа и се отказа... Всичките проблеми се виждат едва след като реално почне да се ползва ... в реални условия...
Garmin Que доколкото се разбира от действията на фирмата най-вероятно ще бъда изоставен като поддръжка и в това е основния проблем... Неговия наследник се казва Гармин Mobile XT и той не работи с GPS Proxy и GPS Gate...
А колкото до картата на Събин то той може да я компилира и по стария начин и тя ще работи пълноценно на Que но се губи основно предимство а именни цветни пътища и рутинг по тях...
Стефан ERA
28-03-07, 08:21
Ей хора недейте го заблуждава Севдо, новата карта на Събин с цветните пътища НЕ РАБОТИ на Гармин QUE т.н. работи но няма цветни пътища...:!:
... Неговия наследник се казва Гармин Mobile XT и той не работи с GPS Proxy и GPS Gate...
А колкото до картата на Събин то той може да я компилира и по стария начин и тя ще работи пълноценно на Que но се губи основно предимство а именни цветни пътища и рутинг по тях...
Венци,аз съм с него MobileXT,хакнат е от братята руснаци на руски и с GSP Gate си работи слънце,цветове също има.На Събин му се моля вече една седмица да ми пусне фактура да си кача и неговата карта,та за нея конкретно незнам,но имам 3 други доста пълни карти,няма проблем с каквото и да е.Версия на GPS Gate 2.5.4
Венцислав Петров
28-03-07, 08:38
Това за кракнатия Mobile XT не го знаех, щом го има моля пуснете го и за другите... И коя версия е че аз финална още не съм виждал?
Стефан ERA
28-03-07, 09:07
Това за кракнатия Mobile XT не го знаех, щом го има моля пуснете го и за другите... И коя версия е че аз финална още не съм виждал?
Новинка: Beta Software Garmin Mobile XT for Pocket PC with GPS 10 Ver.3.81.10 Beta для работы КПК с GPS для WM 5.0, русский интерфейс.
http://www.palmq.ru/article2030.htm
Венцислав Петров
28-03-07, 09:08
Значи Севдо това е твоето единствено решение към момента,
Стефане багодаря!
Митко/fulda/
28-03-07, 09:27
Аз ли съм в грешка ... :shock: Не мога да го намеря ...
Лелеееее как ме оплетохте! Аз ги гледам тия програми като индианец и вие определено допринесохте за това да гледам още по-тъпо:D :D :D Кажете на простичкото си другарче какво да направи - стъпка по стъпка, за да се сдобие с навигация за БГ. Ебаси, даже и бакшишите имат вече:mad: Тук може би е редно да кажа, че живота ми не минава по чукарите, така че не е необходимо да имам всички пътечки по Стара планина!
Венцислав Петров
28-03-07, 11:17
Току що Събин ми каза че от днес има налични Garmin 10х (новия модел със сърф 3) + пълната европейска карта на много добри пари... За мен това е единственото добре работещо решение в момента...
IvanMarinov
28-03-07, 12:43
Аз успях да дръпна от линка нещо но не съм го пробвал още. Там пише че може да работи с гармин 10, но ще пробваме.
Преди да се разделя с неразпечатвания ми Холукс:mad: искам да опитам да видя дали наистина няма да може да ми върши работа. Както казах, не съм супер претенциозен, не карам много и сам по чукарите и най-вече не разбирам много ог ГПС и няма да мога да ползвам advanced features;) Разбрах, че Гармина предлага повече възможности, но за начинаещ струва ли си да купувам 2-3 пъти по-скъп приемник при положение, че няма да се възползвам от всичките му възможности и при положение, че все пак вече имам друг такъв приемник? Посъветвайте ме! И пак искам да помоля да ми помогнете с инсталирането на някакъв софт /ако, разбира се, софта на Събин става, с удоволствие ще си го закупя!/.
http://forum.pocketbulgaria.com/viewforum.php?f=26&sid=e647bd71f76f1f887aa2c02dad46b709
Аз съм с Route 66,Navigator 6 и Navigon за София и Navitel 3 с карти за междуградките пътища в BG.
Страхотно ми помогнахте:mad: Ходи някъде си и чети:cool: Добре че е Стефан ЕРА та може и аз да видя що е то ГПС утре евентуално.
Знае ли някой колко е цената на Garmin Mobile 10.
Новинка: Beta Software Garmin Mobile XT for Pocket PC with GPS 10 Ver.3.81.10 Beta для работы КПК с GPS для WM 5.0, русский интерфейс.
http://www.palmq.ru/article2030.htm
Не можах да я намеря тая руска версия! Моля някой ако е успял да я дръпне да я качи някъде на по-достъпно място. Предварително благодаря!
П.П. Доста странна е тая версия GPSGate 2.5.4. Последната на офф. сайта е GPSGate 2.5.0.172
Страхотно ми помогнахте:mad: Ходи някъде си и чети:cool: Добре че е Стефан ЕРА та може и аз да видя що е то ГПС утре евентуално.
Ами давайте идеи, линкове, програми
Не разбирам какво се сърдиш.Дали сме ти линкове и насоки.То наготово не става без да прочетеш нищичко,нали така?
Относно Том-Том съм супер разочарован.Адски неточен и бъгав.
Чак да се сърдя, не!:wink: НО очаквах нещо от сорта на: Работа ще ти върши ххххх. Може да си го дръпнеш от хххххх. Препоръчвам версия хххх, щото версия хххх има незнам какъв си проблем /примерно/. Като я дръпнеш правиш 1.ххххх 2.ххххх 3.ххххх. Инсталираш карта хххх която може да си дръпнеш от тук хххххх. Рестатираш, удряш го в земята или каквото там тряба да се направи и имаш ГПС!:D
Вариянт Б - оправяй се сам или не се/ни занимавай с глупости.:frown:
Елементарно! :D :D :D
Ами аз ти писах кои използвам аз (на Qtek 2020i + GPS Holux 236) и съм доволен.А съм ги дръпнал именно от посочения сайт.Регистрирай се в него и с usernema и password-а влизаш в сървара www.playtime.bg/ppc и от там теглиш програми,карти....каквото искаш.
Венцислав Петров
29-03-07, 15:24
ОК вариант едно, аз го направих днес и съм много доволен. Обаждаш се на Събин и си купуваш Garmin10x който освен другото идва с пълна 2Гб+ карта на всички европейски страни. Софтуера се инсталира за секунди и работи перфектно... Има глас, навигация, каквото се сетиш и няма нужда нищо да настройваш, кракваш и т.н.
Има и много добра карта за България, въобще недостатъци не виждам...
Венцислав Петров
29-03-07, 15:33
Учудващо малко, звънни на Събин...
Голям проблем ли ще бъде, ако някой от вас напише колко пари струва ?
В Геотрейд 450 лв с ДДС с картите.
Голям проблем ли ще бъде, ако някой от вас напише колко пари струва ?
Който има да дава 450лв;)На моя покет софта който съм сложил е безплатен.
450лв идва с версоя 9 на Сити Навигатор НТ, като имаш право да отключиш още един гпс, т.е. ако продадеш 2-рият ти код за СН9 за примерно 150лв. гпс-са ще ти се върже на 300лв с карта за цяла европа!
А мога ли да си купя само GPS-а без другите неща.
Някой може ли да обясни как става отключването на GPS-a (или картата , не знам кое е по-правилно). Примерно имам гарминовски прибор и си купя Сити Навигатор НТ9. Какви са стъпките по активирането му. Въвеждане на ключове , ID на прибор и т.н.
А мога ли да си купя само GPS-а без другите неща.
Аз моя го купих от тук http://gsm4you.com/shop/hГ®luГµ-gГђslim-p-464.html с 2 години гаранция.
Венци,аз съм с него MobileXT,хакнат е от братята руснаци на руски и с GSP Gate си работи слънце,цветове също има.На Събин му се моля вече една седмица да ми пусне фактура да си кача и неговата карта,та за нея конкретно незнам,но имам 3 други доста пълни карти,няма проблем с каквото и да е.Версия на GPS Gate 2.5.4
Позволи ми да се усъмня в тази кракната версия дето работи без ГПС 10 :)
"да, к сожалению ХТ работает только с Гармин, и proxy/gate не поможет. это потому что с установкой ХТ, сразу же обновляется firmware GPS и в результате внедряется шифрование данных на лету, а не открытый обмен данных как было раньше... "
От опит също така мога да кажа че след като работя с ХТ, никой друг софтуер не може да намери ГПС-а докато не го рестартна.
Но не се знае де....руснаците са непредвидими. :)
Нов въпрос. Route66 рутираща ли е? Кои са рутиращи?
Ами аз ти писах кои използвам аз (на Qtek 2020i + GPS Holux 236) и съм доволен.А съм ги дръпнал именно от посочения сайт.Регистрирай се в него и с usernema и password-а влизаш в сървара www.playtime.bg/ppc и от там теглиш програми,карти....каквото искаш.
Как да се регистрирам в този сайт?
засега го няма гпс10х без карти на европа, но ще се появи все някога. Гармин и с старата десетка така бяха направили. 1-во го пуснаха скъпият вариянт за да си продават картите, после евтиният, да уловят и по скромните клиенти. Тъпа схема ама явно работи.
роуте 66 е рутиращ, както и томтом-а
Значи, ако някой си купи само 2-рия ключ на СН9, то може да се предположи че за около 150лв. ще се снабди с цялата карта на Европа на Гармин.Така ли да го разбирам.
Точно така :) Моя понеже е от УСА дойде с карта на Америка и Канада...може да потрябва някой ден. :) даже не знам къде са тези номера за отключване.
Едит: на гърба на CD-то има един сериен номер..предполагам че той се въвежда. А номера за УСА картите дали ще стане да отключи карти за европа?
не. може да отключи още един гпс за уса
Значи, ако някой си купи само 2-рия ключ на СН9, то може да се предположи че за около 150лв. ще се снабди с цялата карта на Европа на Гармин.Така ли да го разбирам.
да, приятел си продава 2-рият ключ за 150лв, ако се интересуваш пиши лс.
Как да се регистрирам в този сайт?
Съжалявам,че не поясних.Сайта е http://forum.pocketbulgaria.com .Регистрираш се тук,а по-горното е сървара им в който влизаш с юзернейм и паролата от сайта;)
10х! Подкарах Р66. Работи чудесно. Сега ще мъча Русса-та.
По скоро се мъчи с Navitel :) по добрия вариант
понеже и аз разполагам с подобен GPS те съветвам да си инсталираш Navitel и IGO . По-добра програма за България от Navitel няма , като изключим Garmin.Картата съдържа доста подробна карта , като даже са означени манастири и още много неща :).Лека е върви даже при 120 MH (разбира се без да я бърникаш , само я оставиш да си рутира).Доколкото за IGO мога да кажа че е със супер интерфеис,включва много функции,много лекичка и картите и са перфектни.Мисля че освен тях двете няма смисъл да си блъскаш покета с други глупости. :)
Момчета, много ще съм благодарен ако ми предложите решение за НТС 3300 с Windows Mobile 5. Имам инсталиран Навигон 6.0 с карти за ЮАР, но за България са само с основните пътища. Сложих и ТомТом (кракван) също за ЮАР и е по-подробен и бърз от Навигон-а, но повечето колеги тук се оплакват от точността на БГ картите... Ще си идвам през декември та има време да ми отговорите :-D. Другия вариант е да си донеса и Нувито 310 и да си инсталирам картата на Събин - проверих сайта на Техмомаркет-а в Пловдив за 129лв. Единственото малко неудобство е че трябва да разнасям 2 уреда, вместо само телефона. Моля посъветвайте!
Лошо човек като не гледа...
Прочетох поста за IGo, инсталирах го и изглежда да работи, само дето от руския сайт не мога да смъкна юарската карта, че да го ползвам и тук.
Друг потенциално глупав въпрос:
IGo не ми даде възможност да избирам в коя памет да се инсталира и макар повечето файлове да са в картата, остави 'тлъстичък' 2.5Мб на базовата памет, която ми е кът... Има ли начин да го прехвърля и него на картата и програмата да продължи да работи?
Благодаря ви предварително.
Може да преместиш това *exe във дериктория SD Card / IGO и да стартираш програмата от там. И после ако имаш някоя помощна програма да си изкараш икона на Today.
Мерси, става, но не мога да го изкарам на Today нито през settings, нито със Spb, но здраве да е - оперативната памет на този етап е по важна от достъпността на iGo. Сигурно след ден-два ще измисля нещо :smile:.