ПДА

Виж пълната версия : Какъв GPS софт да инсталирам на PDA?

disem
27-03-07, 14:03
Ами давайте идеи, линкове, програми. PDA-то е HP, GPS-а - Holux. Продавача на GPS-а ми каза, че за гарминския софт ми трябва някакъв преобразувател и ми препоръча Том-Том.

Венцислав Петров
27-03-07, 14:08
Все едно единственото което трябва да те интересува е не какъв софтуер можеш да си инсталираш а каква карта можеш да използваш. В този аспект единствената сериозна карта е тази на Събин а тя е само за Гармин... Ти гарминския софтуер можеш да си инсталираш но няма да работи защото търси гармински приемник. В тази връзка тези хора които правят GPSProxy твърдят че ще го направят така че да работи с новия софтуер на Гармин... Да се надяваме че ще е скоро... Дотогава единствения ти смислен избор е Гармин QUE със по-старата версия на картата на Събин. Том Том е само за пътна навигация и на практика карта на България няма и незнам кога ще има... нито каква... А GPS без карта си е като да го няма...

disem
27-03-07, 21:16
А Ози? Хайде де! Никой ли няма да подскаже? Знам, че много хора ползват ПДА за навигация. Толкова ли е секретно?

Венцислав Петров
27-03-07, 21:24
Ози става но там имаш проблем с необходимата ти памет... и нямаш рутинг...

Иначе всички които знам работят на 100% с Гармин...

disem
27-03-07, 21:26
Иначе всички които знам работят на 100% с Гармин...

Излъга!!!:p Митко Фулда е с ПДА!:D Той каза, че ПДА работи и с Гармин. Дайте ХЕЛП!!!!!!!

Венцислав Петров
27-03-07, 21:31
Севдо бе ти кога си ме чувал да разправям неща които не знам? Точно Митко (фулда) работи с PDA и с онова малко програмче което заблуждава GARMIN QUE че приемника е гармин... Само че (повтарям се) новия софтуер на Гармин не работи с това програмче... т.е. не можеш да го излъжеш засега. Митко има разбира се и ОЗИ но пак ще се повторя... Картата на Събин е единствената която може да осмисли GPS-а...

Единственото което може в момента е това което съм написал по-горе... а също и да чакаш дали и кога хората дето правят GPS проксито ще успеят да излъжат Гармин...

disem
27-03-07, 21:45
Даааа, неприятно! Добре! Вариант Б! Това: cf Que 1620 http://www.geotrade.bg/productslist.php?Brand=32
може ли да се купи в БГ и колко струва? И работи ли с новата карта? Освен това вие как живяхте досега като я нямаше новата карта???

Венцислав Петров
27-03-07, 21:51
Мен ако питаш това по средата е твоя избор но както си решиш. За това питай Събин...

disem
27-03-07, 22:05
Събинеееееееееее...............

hgeorgiev
27-03-07, 22:18
Софтуери много....карти малко...
Route 66, Navigon, Destinator - ползват катри на Navteq
Картата на Navteq - подробна и перфектна за София, за страната - само основни пътища.

Том том - карта на Телеатлас..доста подробна и много трагична като точност. Както си караш и те кара да завиеш в гората...насред нищото.

Картата на Събин за Garmin Que и Mobile XT- най добрата за БГ...перфектна за София ( от оффроуд не разбирам - говоря за пътища) не много добре из страната ( пловдив, варна, бургас) ама ще я подобрим с общи усилия надявам се :)

disem
27-03-07, 22:23
Благодаря! Ценно инфо. Нещо повече за Ози?

sabin
27-03-07, 22:25
Събинеееееееееее...............

Ами трябва да се появи всеки момент. От гармин (централата) бяха обещали за края на март. Незнам обаче колко ще струва??? Дано го пуснат и като OEM вариянт, т.е. без карти че иначе ще е дебела цената...

От щатите ако си го викнеш идва около 300лв, ама тук ще е сигурно +50-80лв отгоре (без карти).

hgeorgiev
27-03-07, 22:28
160$ ми струва от USA :) тук ще има мито и ДДС...не се надявай на по малко от 400 лева според мен. В комплекта има едно CD с детаилна карта на USA и Canada ..City Nawigator 9 NT и още някакви талаши...някой ако има желания мога да го кача някъде за дърпане ама ме самнява да е нещо ценно :)

П.С "Очакваме продукта на пзара през м. януари 2007 година"
Това от сайта на Геотрейд. :)

sabin
27-03-07, 22:36
Е аз говоря за внос в куфар ;)

hgeorgiev
27-03-07, 22:42
Е мислех че става въпрос за Геотрейдската цена :)

disem
27-03-07, 22:51
И какво сега? Днес си купих нов Holux! Какво да го правя:frown:

Венцислав Петров
27-03-07, 22:54
Най-добре го продай и си купи Гармин... И другия път питай преди да купуваш...:wink:

disem
27-03-07, 23:48
Ами нали питах! Никой не каза нищо!

kokolighta
28-03-07, 07:21
Новата карта на Събин работи на Que-то без проблем така че Севдо трябва само да си качи Gps Proxy и всичко е наред.Поздрави

edobg
28-03-07, 07:31
Disem като гледам темата май ще се отчаеш, но не го прави.
Аз ползвам ПДА и Холукс и съм си много доволен.
Програмите които ползвам:
Garmin QUE + Gps Proxy - Карта на събин и др.
Ози - военни карти и др.
Russa - карти на българия и рутираща София.

Стефан ERA
28-03-07, 07:45
Не си продавай машинката,даже да нямаш гарминовски приемник,без проблем се пренасочват портовете с GPS Gate или GPS Proxy и си ползваш всичко което намериш,за GarminQue,включително,може да си купиш и картата на Събин.За навигация в страната,мисля,че най добро,макар и неточно е ТомТом,за София ползваш Route66.Карти за Ozi има много,можеш и сам да си калибрираш,в нета лесно се намират 50 000-те карти на НАТО,които обаче да знаеш,че са вързани по ъглите по системата Европа 1950 и не са точни,трябва да си калибрираш сам 4-5 точки и ще имаш супер подробни карти на цяла БГ.За навигация по Европа,аз лично ти препоръчвам iGO,невероятно направен софтуер,но българия е само 2 магистрали и точка Видин,но за европа е перфектна,вкл. и Румъния.Има една много сладка програмка GPS Utilitys ,която пък е супер полезна,ако разполагаш с каква да е карта или снимка на района,може с четири кликвания да си привържеш картата и си готов.Въобще софтуер за GPS ако търсиш,пиши на едно лично,имам почти всичко,което си струва да се качи,събира се на 2 двд-та,но иска доста четене из форумите да се почувстваш в свои води.Не на последно място имай в предвид,че РУССА,това е навигационна система на руснаците,в момента е безсплатна,като интерфейс ми харесва повече от кюето на гармин и има преобразуваща безплатна програма от карти за кюе,така,че може ако искаш да имаш и напълно безплатен софтуер,рутиращ с легана карта на Събин,например.Успех

Венцислав Петров
28-03-07, 08:08
Новата карта на Събин работи на Que-то без проблем така че Севдо трябва само да си качи Gps Proxy и всичко е наред.Поздрави

Ей хора недейте го заблуждава Севдо, новата карта на Събин с цветните пътища НЕ РАБОТИ на Гармин QUE т.н. работи но няма цветни пътища...:!:

Руссата даже я купи един приятел за да я ползва и след всички мъки този софтуер не ни свърши никаква работа и се отказа... Всичките проблеми се виждат едва след като реално почне да се ползва ... в реални условия...

Garmin Que доколкото се разбира от действията на фирмата най-вероятно ще бъда изоставен като поддръжка и в това е основния проблем... Неговия наследник се казва Гармин Mobile XT и той не работи с GPS Proxy и GPS Gate...

А колкото до картата на Събин то той може да я компилира и по стария начин и тя ще работи пълноценно на Que но се губи основно предимство а именни цветни пътища и рутинг по тях...

Стефан ERA
28-03-07, 08:21
Ей хора недейте го заблуждава Севдо, новата карта на Събин с цветните пътища НЕ РАБОТИ на Гармин QUE т.н. работи но няма цветни пътища...:!:

... Неговия наследник се казва Гармин Mobile XT и той не работи с GPS Proxy и GPS Gate...

А колкото до картата на Събин то той може да я компилира и по стария начин и тя ще работи пълноценно на Que но се губи основно предимство а именни цветни пътища и рутинг по тях...

Венци,аз съм с него MobileXT,хакнат е от братята руснаци на руски и с GSP Gate си работи слънце,цветове също има.На Събин му се моля вече една седмица да ми пусне фактура да си кача и неговата карта,та за нея конкретно незнам,но имам 3 други доста пълни карти,няма проблем с каквото и да е.Версия на GPS Gate 2.5.4

Венцислав Петров
28-03-07, 08:38
Това за кракнатия Mobile XT не го знаех, щом го има моля пуснете го и за другите... И коя версия е че аз финална още не съм виждал?

Стефан ERA
28-03-07, 09:07
Това за кракнатия Mobile XT не го знаех, щом го има моля пуснете го и за другите... И коя версия е че аз финална още не съм виждал?
Новинка: Beta Software Garmin Mobile XT for Pocket PC with GPS 10 Ver.3.81.10 Beta для работы КПК с GPS для WM 5.0, русский интерфейс.
http://www.palmq.ru/article2030.htm

Венцислав Петров
28-03-07, 09:08
Значи Севдо това е твоето единствено решение към момента,

Стефане багодаря!

Митко/fulda/
28-03-07, 09:27
Аз ли съм в грешка ... :shock: Не мога да го намеря ...

edobg
28-03-07, 09:31
И аз не мога....:frown:

disem
28-03-07, 10:25
Лелеееее как ме оплетохте! Аз ги гледам тия програми като индианец и вие определено допринесохте за това да гледам още по-тъпо:D :D :D Кажете на простичкото си другарче какво да направи - стъпка по стъпка, за да се сдобие с навигация за БГ. Ебаси, даже и бакшишите имат вече:mad: Тук може би е редно да кажа, че живота ми не минава по чукарите, така че не е необходимо да имам всички пътечки по Стара планина!

Венцислав Петров
28-03-07, 11:17
Току що Събин ми каза че от днес има налични Garmin 10х (новия модел със сърф 3) + пълната европейска карта на много добри пари... За мен това е единственото добре работещо решение в момента...

IvanMarinov
28-03-07, 12:43
Аз успях да дръпна от линка нещо но не съм го пробвал още. Там пише че може да работи с гармин 10, но ще пробваме.

disem
28-03-07, 13:38
Преди да се разделя с неразпечатвания ми Холукс:mad: искам да опитам да видя дали наистина няма да може да ми върши работа. Както казах, не съм супер претенциозен, не карам много и сам по чукарите и най-вече не разбирам много ог ГПС и няма да мога да ползвам advanced features;) Разбрах, че Гармина предлага повече възможности, но за начинаещ струва ли си да купувам 2-3 пъти по-скъп приемник при положение, че няма да се възползвам от всичките му възможности и при положение, че все пак вече имам друг такъв приемник? Посъветвайте ме! И пак искам да помоля да ми помогнете с инсталирането на някакъв софт /ако, разбира се, софта на Събин става, с удоволствие ще си го закупя!/.

Bobkata
28-03-07, 14:41
http://forum.pocketbulgaria.com/viewforum.php?f=26&sid=e647bd71f76f1f887aa2c02dad46b709
Аз съм с Route 66,Navigator 6 и Navigon за София и Navitel 3 с карти за междуградките пътища в BG.

disem
28-03-07, 21:12
Страхотно ми помогнахте:mad: Ходи някъде си и чети:cool: Добре че е Стефан ЕРА та може и аз да видя що е то ГПС утре евентуално.

tomovvd
29-03-07, 12:07
Знае ли някой колко е цената на Garmin Mobile 10.

milstan
29-03-07, 14:15
Новинка: Beta Software Garmin Mobile XT for Pocket PC with GPS 10 Ver.3.81.10 Beta для работы КПК с GPS для WM 5.0, русский интерфейс.
http://www.palmq.ru/article2030.htm
Не можах да я намеря тая руска версия! Моля някой ако е успял да я дръпне да я качи някъде на по-достъпно място. Предварително благодаря!
П.П. Доста странна е тая версия GPSGate 2.5.4. Последната на офф. сайта е GPSGate 2.5.0.172

Bobkata
29-03-07, 14:23
Страхотно ми помогнахте:mad: Ходи някъде си и чети:cool: Добре че е Стефан ЕРА та може и аз да видя що е то ГПС утре евентуално.

Ами давайте идеи, линкове, програми
Не разбирам какво се сърдиш.Дали сме ти линкове и насоки.То наготово не става без да прочетеш нищичко,нали така?
Относно Том-Том съм супер разочарован.Адски неточен и бъгав.

disem
29-03-07, 15:03
Чак да се сърдя, не!:wink: НО очаквах нещо от сорта на: Работа ще ти върши ххххх. Може да си го дръпнеш от хххххх. Препоръчвам версия хххх, щото версия хххх има незнам какъв си проблем /примерно/. Като я дръпнеш правиш 1.ххххх 2.ххххх 3.ххххх. Инсталираш карта хххх която може да си дръпнеш от тук хххххх. Рестатираш, удряш го в земята или каквото там тряба да се направи и имаш ГПС!:D
Вариянт Б - оправяй се сам или не се/ни занимавай с глупости.:frown:
Елементарно! :D :D :D

Bobkata
29-03-07, 15:24
Ами аз ти писах кои използвам аз (на Qtek 2020i + GPS Holux 236) и съм доволен.А съм ги дръпнал именно от посочения сайт.Регистрирай се в него и с usernema и password-а влизаш в сървара www.playtime.bg/ppc и от там теглиш програми,карти....каквото искаш.

Венцислав Петров
29-03-07, 15:24
ОК вариант едно, аз го направих днес и съм много доволен. Обаждаш се на Събин и си купуваш Garmin10x който освен другото идва с пълна 2Гб+ карта на всички европейски страни. Софтуера се инсталира за секунди и работи перфектно... Има глас, навигация, каквото се сетиш и няма нужда нищо да настройваш, кракваш и т.н.

Има и много добра карта за България, въобще недостатъци не виждам...

disem
29-03-07, 15:33
Колко $$$$$?

Венцислав Петров
29-03-07, 15:33
Учудващо малко, звънни на Събин...

tomovvd
29-03-07, 16:47
Голям проблем ли ще бъде, ако някой от вас напише колко пари струва ?

milstan
29-03-07, 16:57
В Геотрейд 450 лв с ДДС с картите.

Bobkata
29-03-07, 20:28
Голям проблем ли ще бъде, ако някой от вас напише колко пари струва ?

Който има да дава 450лв;)На моя покет софта който съм сложил е безплатен.

sabin
29-03-07, 23:11
450лв идва с версоя 9 на Сити Навигатор НТ, като имаш право да отключиш още един гпс, т.е. ако продадеш 2-рият ти код за СН9 за примерно 150лв. гпс-са ще ти се върже на 300лв с карта за цяла европа!

tomovvd
29-03-07, 23:14
А мога ли да си купя само GPS-а без другите неща.

disem
29-03-07, 23:16
Не, не може!

milstan
30-03-07, 10:06
Някой може ли да обясни как става отключването на GPS-a (или картата , не знам кое е по-правилно). Примерно имам гарминовски прибор и си купя Сити Навигатор НТ9. Какви са стъпките по активирането му. Въвеждане на ключове , ID на прибор и т.н.

Bobkata
30-03-07, 13:15
А мога ли да си купя само GPS-а без другите неща.
Аз моя го купих от тук http://gsm4you.com/shop/hГ®luГµ-gГђslim-p-464.html с 2 години гаранция.

hgeorgiev
30-03-07, 19:50
Венци,аз съм с него MobileXT,хакнат е от братята руснаци на руски и с GSP Gate си работи слънце,цветове също има.На Събин му се моля вече една седмица да ми пусне фактура да си кача и неговата карта,та за нея конкретно незнам,но имам 3 други доста пълни карти,няма проблем с каквото и да е.Версия на GPS Gate 2.5.4

Позволи ми да се усъмня в тази кракната версия дето работи без ГПС 10 :)

"да, к сожалению ХТ работает только с Гармин, и proxy/gate не поможет. это потому что с установкой ХТ, сразу же обновляется firmware GPS и в результате внедряется шифрование данных на лету, а не открытый обмен данных как было раньше... "

От опит също така мога да кажа че след като работя с ХТ, никой друг софтуер не може да намери ГПС-а докато не го рестартна.
Но не се знае де....руснаците са непредвидими. :)

disem
30-03-07, 22:37
Нов въпрос. Route66 рутираща ли е? Кои са рутиращи?

disem
30-03-07, 22:42
Ами аз ти писах кои използвам аз (на Qtek 2020i + GPS Holux 236) и съм доволен.А съм ги дръпнал именно от посочения сайт.Регистрирай се в него и с usernema и password-а влизаш в сървара www.playtime.bg/ppc и от там теглиш програми,карти....каквото искаш.

Как да се регистрирам в този сайт?

sabin
30-03-07, 22:44
засега го няма гпс10х без карти на европа, но ще се появи все някога. Гармин и с старата десетка така бяха направили. 1-во го пуснаха скъпият вариянт за да си продават картите, после евтиният, да уловят и по скромните клиенти. Тъпа схема ама явно работи.

роуте 66 е рутиращ, както и томтом-а

tomovvd
31-03-07, 15:26
Значи, ако някой си купи само 2-рия ключ на СН9, то може да се предположи че за около 150лв. ще се снабди с цялата карта на Европа на Гармин.Така ли да го разбирам.

hgeorgiev
31-03-07, 18:19
Точно така :) Моя понеже е от УСА дойде с карта на Америка и Канада...може да потрябва някой ден. :) даже не знам къде са тези номера за отключване.

Едит: на гърба на CD-то има един сериен номер..предполагам че той се въвежда. А номера за УСА картите дали ще стане да отключи карти за европа?

sabin
31-03-07, 20:39
не. може да отключи още един гпс за уса

sabin
31-03-07, 20:40
Значи, ако някой си купи само 2-рия ключ на СН9, то може да се предположи че за около 150лв. ще се снабди с цялата карта на Европа на Гармин.Така ли да го разбирам.

да, приятел си продава 2-рият ключ за 150лв, ако се интересуваш пиши лс.

Bobkata
02-04-07, 08:33
Как да се регистрирам в този сайт?

Съжалявам,че не поясних.Сайта е http://forum.pocketbulgaria.com .Регистрираш се тук,а по-горното е сървара им в който влизаш с юзернейм и паролата от сайта;)

disem
02-04-07, 12:44
10х! Подкарах Р66. Работи чудесно. Сега ще мъча Русса-та.

hgeorgiev
03-04-07, 21:35
По скоро се мъчи с Navitel :) по добрия вариант

juju
27-07-07, 18:45
понеже и аз разполагам с подобен GPS те съветвам да си инсталираш Navitel и IGO . По-добра програма за България от Navitel няма , като изключим Garmin.Картата съдържа доста подробна карта , като даже са означени манастири и още много неща :).Лека е върви даже при 120 MH (разбира се без да я бърникаш , само я оставиш да си рутира).Доколкото за IGO мога да кажа че е със супер интерфеис,включва много функции,много лекичка и картите и са перфектни.Мисля че освен тях двете няма смисъл да си блъскаш покета с други глупости. :)

GeorgiUAR
26-08-07, 19:43
Момчета, много ще съм благодарен ако ми предложите решение за НТС 3300 с Windows Mobile 5. Имам инсталиран Навигон 6.0 с карти за ЮАР, но за България са само с основните пътища. Сложих и ТомТом (кракван) също за ЮАР и е по-подробен и бърз от Навигон-а, но повечето колеги тук се оплакват от точността на БГ картите... Ще си идвам през декември та има време да ми отговорите :-D. Другия вариант е да си донеса и Нувито 310 и да си инсталирам картата на Събин - проверих сайта на Техмомаркет-а в Пловдив за 129лв. Единственото малко неудобство е че трябва да разнасям 2 уреда, вместо само телефона. Моля посъветвайте!

GeorgiUAR
26-08-07, 23:51
Лошо човек като не гледа...
Прочетох поста за IGo, инсталирах го и изглежда да работи, само дето от руския сайт не мога да смъкна юарската карта, че да го ползвам и тук.
Друг потенциално глупав въпрос:
IGo не ми даде възможност да избирам в коя памет да се инсталира и макар повечето файлове да са в картата, остави 'тлъстичък' 2.5Мб на базовата памет, която ми е кът... Има ли начин да го прехвърля и него на картата и програмата да продължи да работи?
Благодаря ви предварително.

milstan
28-08-07, 00:34
Може да преместиш това *exe във дериктория SD Card / IGO и да стартираш програмата от там. И после ако имаш някоя помощна програма да си изкараш икона на Today.

GeorgiUAR
28-08-07, 00:43
Мерси, става, но не мога да го изкарам на Today нито през settings, нито със Spb, но здраве да е - оперативната памет на този етап е по важна от достъпността на iGo. Сигурно след ден-два ще измисля нещо :smile:.